nieuws

Crawford filtert hydrauliekolie van docklevelers

Warehousing

Crawford filtert de olie van hydraulische docklevelers sinds een halfjaar met een draagbare installatie in plaats van de olie te vervangen. Het bedrijf draagt hiermee bij aan duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en veiligheid.

Crawford filtert hydrauliekolie van docklevelers
Crawford olie filteren

Hydrauliekolie geldt als uiterst milieubelastend en giftig. De gebruiksduur van deze minerale olie van hydraulische levellers is drie jaar. Bovendien is deze olie sterk wateraantrekkend (hygroscopisch) waardoor de hydraulische werking op docklevelers in combinatie met vervuiling uiteindelijk sterk afneemt. Regelmatig verversen, is dan ook jarenlang het devies geweest. Crawford heeft een milieuvriendelijke methode ontwikkeld om de olie van hydraulische docklevelers te filteren in plaats van te vervangen.

 

Langere levensduur

De draagbare filterinstallatie is sinds najaar 2008 in gebruik genomen door alle 130 Field Engineers van Crawford. Tijdens regulier preventief onderhoud wordt de olie van de hydraulische docklevelers direct onder de leveler gefilterd in plaats van compleet vervangen. De olie gaat tot daarmee tot vijfmaal langer mee, waardoor de hoeveelheid af te voeren vervuilde olie aanzienlijk verminderd. Enkel de filter dient op de juiste wijze afgevoerd te worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              Bij het filterproces wordt de hydrauliekolie stapsgewijs schoner

Reageer op dit artikel