nieuws

Wijn distributiecentrum van 100 miljoen pond geopend

Warehousing

Europa’s grootste wijn distributiecentrum is geopend. In het dc in Avonmouth bij Bristol is plaats voor flessen wijn, die, als ze zouden worden leeggegoten maar liefst vijftien olympische zwembaden zouden vullen. Het magazijn van net geen 80.000 vierkante meter is bovendien uitgerust met een bottelaarsinstallatie.

Wijn distributiecentrum van 100 miljoen pond geopend
Wijn distributiecentrum van 100 miljoen pond geopend

Het kostte drie jaar om de plannen uit te werken en het pand te bouwen. Constellation Europa, de eigenaar van het pand, heeft bij de opening van het magazijn geprobeerd om de hoeveelheid flessen enigszins inzichtelijk te maken. Zo zouden de flessen, als ze achter elkaar worden gelegd de afstand Londen – Perth kunnen overbruggen. Het dc zelf biedt plaats aan ongeveer 4.000 auto’s, het volume van het dc zou gelijk staan aan het volume dat gelijk staat aan dat van 14.000 dubbeldecks bussen.

Naast opslag ook botteling van wijn

Het wijndistributiecentrum kostte vanaf de tekentafel tot het in gebruik nemen 100 miljoen pond. Naast magazijnruimte is er ook een afdeling waar flessen kunnen worden gebotteld. Vaten met een inhoud van 25.000 liter worden per boot aangevoerd, waarna de wijn met een snelheid van maximaal 800 flessen per minuut kan worden gebotteld. De flessen worden, om zeker te zijn van het juiste vulniveau, na het bottelen nog achttien keer gefotografeerd. De maximale output van het dc annex de fabriek is 350 trucks per dag, die gezamenlijk 6 miljoen flessen wijn kunnen transporteren.

Reageer op dit artikel