nieuws

Prologis verkoopt drie Nederlandse logistieke panden

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis European Properties (PEPR) meldt dat het drie Nederlandse distributiecentra heeft verkocht. Samen met nog eens vier verkochte Duitse warehouses levert dit Prologis een bedrag op van 115 miljoen euro. De verkoop past binnen een reeks meerdere de-investment beslissingen.

Prologis verkoopt drie Nederlandse logistieke panden
Prologis

Prologis meldt niet om welke drie panden het gaat, wel dat het moderne, maar niet de nieuwste panden zijn van de vastgoedontwikkelaar in Nederland. In december van het vorig jaar (2008) kondigde Prologis al een aantal maatregelen aan waarmee het zich wil wapenen tegen de economische omstandigheden. Zo besloot het om in 2009 geen dividend uit te keren. Het niet uitkeren levert het bedrijf tussen de 130 en 150 miljoen euro op.

 

Terugtrekken uit investering

Prologis kondigde ook aan dat het de investeringen in Prologis European properties Fund II definitief niet zal doen. Dit fonds, waarin Prologis 900 miljoen euro zou investeren tot een belang van 30 procent, is in 2007 in het leven geroepen om projecten van Prologis over te nemen en vastgoed van derden te kopen. Met de andere partijen die deelnemen in dit Fund II is overeengekomen dat Prologis de openstaande 522 miljoen euro die het tot augustus 2010 zou doen niet hoeft af te dragen.

 

Flexibele lease en kortere looptijden

De miljoenenbedragen die Prologis bespaart door deze maatregelen zorgen ervoor dat de vastgoedontwikkelaar naar eigen zeggen goede financiële resultaten haalt. Het bedrijf meldt ook dat het met verschillende gebruikers van warehouses in gesprek is over flexibeler leasecontracten met een kortere looptijd. Volgens Prologis is er onder klanten bovendien minder behoefte aan nieuwe magazijnruimte omdat ze in tegenstelling tot enkele jaren geleden nu besluiten om langer in hetzelfde distributiecentrum te blijven zitten.

Reageer op dit artikel