nieuws

Prodelta eigenaar TDG dc Veenendaal

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar Prodelta is de nieuwe eigenaar van het TDG distributiecentrum in Veenendaal. Met een sale and leaseback transactie is het pand in handen nu van de vastgoedontwikkelaar. De overeenkomst is opmerkelijk aangezien het vorig jaar lange tijd naar uitzag dat TDG het pand zou sluiten.

Prodelta eigenaar TDG dc Veenendaal
Prodelta is de nieuwe eigenaar van het TDG dc in Veenendaal

Van het dc, dat een totale omvang heeft van 45.000 vierkante meter, huurt TDG langjarig circa 28.000 vierkante meter bedrijfs- en kantoorruimte terug van de nieuwe eigenaar Prodelta. De overige 17.000 vierkante meter is verhuurd aan Pon Logistiek. De totale jaarhuur van het pand bedraagt 2,3 miljoen euro

 

Voorgenomen sluiting

Vorig jaar leek het er nog op dat TDG het pand in Veenendaal zou sluiten vanwege het vertrek van een van haar grootste klanten, Sara Lee. Het dc blijft nu toch gewoon open en zal door TDG vooral worden gebruikt om zich te richten op Europese distributieactiviteiten.

 

Goede stenen

Volgens Frank van Dijk, adjunct-directeur vastgoed bij Prodelta, past de acquisitie binnen de groeistrategie van de logistiek vastgoedontwikkelaar. "In Rotterdam zijn we van oudsher goed vertegenwoordigd maar we kijken nu ook naar geschikte panden in andere delen van het land. Als de stenen en de gebruiker goed zijn dan is er altijd onze interesse."

 

Reageer op dit artikel