nieuws

OM lanceert nieuwe reachtruck

Warehousing

De nieuwe OM Carelli Elevatori reachtruck, type XR 09 komt na de zomer ook op de Nederlandse markt beschikbaar. In samenwerking met Kion partner Still is deze reachttruck net als de vorige XR-range weer op hetzelfde platform gebouwd, maar nu in de concernfabriek van de Kion Groep in het Italiaanse Luzzara.

OM lanceert nieuwe reachtruck
OM XR09 reachtruck

Importeur Itolang verwacht eind juni een eerste demo-exemplaar af fabriek te ontvangen. De XR 09 heeft een hefvermogen van 1.2 tot en met 2.0 ton. De maximale hefhoogte is ruim 11,5 meter. Er is ook een coldstore uitvoering.

 

Opties

Vergeleken met de vorige XR-range – waarvan we de XR14ac in de T+O heftrucktest hadden – heeft deze nieuweling een aantal af fabriek opties mee gekregen zoals onder andere standaard een neigende mast tot 7100 mm hefhoogte, en een vaste mast met neigend vorkenbord als optie. Boven de 7100 mm zijn alle nieuwe XR 09 reachtrucks uitsluitend leverbaar met een vaste mast met neigend vorkenbord met separate integrale sideshift gemonteerd in het vorkenbord. Overige extra’s zijn: een vorkcamera met kleurenscherm en een hoogtekiezer/indicator.

Reageer op dit artikel