nieuws

Office Depot opent nieuw dc in Zwolle

Warehousing

Na ruim anderhalf jaar van voorbereiding en bouwen heeft kantoorartikelen leverancier Office Depot haar nieuwe distributiecentrum in Zwolle in gebruik genomen. Verdeeld over drie dagen woonden circa 1200 genodigden de feestelijke opening bij.

Office Depot opent nieuw dc in Zwolle
Office Depot

Office Depot investeerde ruim 21,5 miljoen euro is de uitbreiding van haar dc aan de Mindenstraat op industrieterrein de Hessenpoort. Uitbreiding was noodzakelijk omdat het dc met slechts 8000 vierkante meter vloeroppervlak veel te klein was om de groei op te kunnen vangen.

 

Aan de oudbouw zijn in een U-vorm twee gekoppelde dc’s toegevoegd, waarmee het totaaloppervlak van het dc op 23.500 vierkante meter uitkomt. De maximale ordercapaciteit omvat 10.000 orderregels per dag. Met de uitbreiding is de verwerkingscapaciteit vervijfvoudigd. De U-vorm wordt algemeen gezien als een optimale magazijnindeling om kruisende goederenstromen te voorkomen.

 

Basis

"Dit distributiecentrum verschaft verschaft Office Depot een solide basis, die onze groei nu en in de toekomst zal ondersteunen", verklaart Regional Vice-President Wim de Goei. "Van hieruit bedient Office Depot klanten onder andere in de Benelux, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. De nog overwegend file luwe omgeving rondom Zwolle, zorgt ook voor een goede uitvalsbasis naar onze buitenlandse klanten."

 

Innovatief

Het dc is voorzien van diverse moderne logistieke systemen, zoals Pick by Light en volautomatische pickmachines in de vorm van een High Performance A-frame van de firma SSI Schaefer Peem. Bijzonder zijn ook de automatische dozenopzet en vouw- en sluitmachines van Savoye. Deze maken de klantendozen geheel op maat aan om transport van loze lucht te voorkomen. Een andere noviteit zijn de commisoners. Deze miniloads bevinden zich in een soort van afgesloten kluizen en bevatten de slowmovers die bestaan uit kostbare en kwetsbare artikelen. Aan de docks vind automatische belading van de vrachtwagens en trailers plaats met behulp van telescopische conveyors van leverancier Caljan RiteHite.

De stellingen en het intern transportmaterieel zijn allemaal geleased van Jungheinrich. De reachtrucks werken met inductiegeleiding en met behulp van RFID vinden deze blindelings hun weg naar de opgeslagen goederen in het warehouse. Een uitgebreide reportage van het distributiecentrum wordt gepubliceerd in de eerstvolgende editie van T+O Warehousing.

 

Reageer op dit artikel