nieuws

Hyster elektropallettruck biedt lage operationele kosten

Warehousing

Hyster Europe heeft het aanbod magazijnmachines uitgebreid met een nieuwe serie wisselstroom elektrische pallettrucks. Op deze meeloop serie P1.8-2.2 zijn een aantal nieuwe ontwikkelingen toegepast die zorgen voor een lage cost of ownership.

Hyster elektropallettruck biedt lage operationele kosten
Hyster P1.8-2.2 elektropallettruck

De relatief lage operationele kosten worden volgens fabrikant Hyster en importeur Barloworld Intern Transport bereikt door hoge pretaties te combineren met een laag energieverbruik en een langer onderhoudsinterval. De AC-tractiemotor van 1,2 kW met variabele prestatie-instellingen levert volgens de fabrikant een hogere acceleratie en rijsnelheid tot 6 km/uur, zowel belast als onbelast. Theoretisch kan het aantal palletverplaatsingen hiermee worden verhoogd. De MOSFET-controller van de aandrijfmotor zorgt voor een laag energieverbruik en langere levensduur van de tractiebatterij. Instelbaar regeneratief remmen verlaagt het stroomverbruik nog verder.

  

Inzetduur

De inzetduur is hoog, vanwege de lage onderhoudsvereisten met langere onderhoudsintervallen van 12 maanden of 1.000 uur. De CANbus-technologie zorgt daarbij voor continue feedback en een snelle communicatie tussen de onderdelen. Hierdoor is het gemakkelijker om storingen op te lossen met behulp van de diagnose-interface voor de bestuurder (DDI) en de vroege waarschuwingen voor noodzakelijk onderhoud. Het onderhoudsgemak is ook verbeterd door de eenvoudige toegang tot de motoren en belangrijkste onderdelen.

 

Ergonomie

Met de ergonomisch gevormde vlinderschakelaars kunnen zowel links- als rechtshandige bestuurders comfortabel de rijrichting, snelheid en remfunctie regelen. De pallettrucks hebben ook een knop voor de kruipsnelheid die zorgt dat de bestuurders de pallettruck met de ergonomische disselkop kunnen manoeuvreren. Ze kunnen zo nauwkeurig en efficiënt in kleine ruimten werken met de disselkop in de verticale stand. De polyurethaan lastwielen bieden maximale tractie op zowel egale, als oneffen oppervlakken en hellingen.

Reageer op dit artikel