nieuws

Exide levert 2 ton tractiebatterij aan Space Expo

Warehousing

Exide Technologies in Vlaardingen heeft onlangs een 80 Volts 720Ah tractiebatterij met een gewicht van 2000 kilogram geleverd aan de stichting Space Expo in Noordwijk. De batterij is bedoeld voor de elektrische trekker met vijf wagons om bezoekers te vervoeren.

Exide levert 2 ton tractiebatterij aan Space Expo
Spacetrain Space Expo Estec

De elektrische trein – met beeld en geluidsinstallatie – vervoert jaarlijks 80.000 bezoekers naar de complexen van de grootste vestiging van de Europese Ruimte Organisatie (ESA), waar 18 landen samenwerken en 2000 mensen werkzaam zijn.

Met de tractiebatterij van Exide kan de trein een hele dag rijden, alvorens deze opgeladen hoeft te worden. Space Expo is Europa’s eerste permanente ruimtevaarttentoonstelling. Er zijn onder andere modellen van raketten en testmodellen van satellieten te zien. Space Expo is het bezoekerscentrum van de Nederlandse vestiging van ESA, the European Space Agency. The European Space Agency is een samenwerking van 18 lidstaten en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ruimtevaart in Europa. In het ESTEC (European Space and Technology Center) in Noordwijk worden satellieten ontworpen en ontwikkeld.

Reageer op dit artikel