nieuws

BPI Indupac transporteert pallets met AGV’s

Warehousing

Verpakkingsfabrikant BPI Indupac installeert een automatisch geleid voertuig (AGV) voor het transport van pallets tussen productiehal, verpakkingslijn en bufferopslag. De AGV krijgt de vorm van een heftruck, waardoor geen aanpassingen aan bestaande installaties nodig zijn. Leverancier van het systeem is Scarabee.

BPI Indupac transporteert pallets met AGV’s
De AGV van BPI Indupac

 

Tot nu toe werd het pallettransport verzorgd met behulp van een heftruck. Door een AGV te gebruiken die op een heftruck lijkt, hoeft BPI Indupac de bestaande installaties niet aan te passen.

  

De AGV is voorzien van een hydraulisch aangedreven telescoopmast met een maximum hefhoogte van 3,5 meter. De navigatie is gebaseerd op lasertechniek, zodat voor latere routeveranderingen alleen softwareaanpassingen nodig zijn.

 

Deepstack-lanen

Scarabee levert niet alleen het AGV-systeem, maar ook de software voor aansturing van de bufferopslag. Deze opslag bestaat uit zogenaamde deepstack-lanen, waar de pallets achter elkaar kunnen worden gezet.

 

Een operator kan op basis van ordernummer, productsoort of een combinatie hiervan een indeling aanmaken. Daarnaast verzorgt Scarabee de software voor de interfaces met de verpakkingsapparatuur, bovenliggende IT-systemen en de mee te leveren palletlabelprinter.

Reageer op dit artikel