nieuws

Anker Kaas vervangt complete reachtruck vloot

Warehousing

Anker Kaas in Zeewolde heeft twaalf BT Reachtrucks van het type Reflex RRE160 aangeschaft bij Toyota Material handling Nederland. Dit nieuwe type Reflex reachtruck is eind 2008 voor het eerst in Nederland geïntroduceerd. Ook een batterijwisselstation is meegeleverd.

Anker Kaas vervangt complete reachtruck vloot
Anker Kaas BT reachtruck

Daarnaast heeft de kaasspecialist drie BT Orion LPE meerijdende pallettrucks, een BT Levio LWE meelopende pallettruck en een Toyota Traigo48 elektrische vorkheftruck aangeschaft. Met de aanschaf is de gehele reachtruckvloot in één keer vervangen door het nieuwe type RRE160. De reachtrucks worden met 3.500 draaiuren op jaarbasis erg intensief gebruikt. Mede daarom is er voor een verhuurconstructie gekozen. Op deze manier kan Anker Kaas zich volledig concentreren op haar kernactiviteiten: de opslag, veredeling en onderhoud van kaas.

 

 

 

Batterijwisselstation 

Anker Kaas heeft – vanwege ergonomische voordelen – ervoor gekozen om ook een compleet nieuw batterijwisselstation te installeren. De nieuwe generatie BT Reflex beschikt standaard over batterijen in een slede. Hiermee kan de chauffeur zonder de truck te verlaten met twee éénvoudige handelingen de batterij uitreachen. De batterijen worden door een takel uit de reachtruck gehaald en de opgeladen batterijen worden er direct ingezet (zie foto).

 

Werkwijze

De kazen liggen op houten planken in grote stalen kaasboxen met een bruto gewicht van 1500 kg. Door de breedte van de boxen zijn de reachtrucks door leverancier Toyota Material Handling uitgerust met speciaal aangepaste vorkenborden met een breedte van 1150 mm. De Reflex RRE160 heeft een nominaal hefvermogen van 1.6 ton en is in staat om de 1500 kg zware boxen uit de stellingen te pakken op een maximale hoogte 6,3 meter. Op deze hoogte beschikt de truck nog over ruim voldoende restcapaciteit om de zware boxen op te pakken. Tijdens het transport van de stalen boxen met kazen binnen het magazijn moeten de chauffeurs secuur te werk gaan. De kazen liggen los op de planken, mocht er een kaas vallen, dan is er als extra bescherming voor de chauffeurs  een stalen veiligheidsrek op de trucks gemonteerd. Door de verticale plaatsing van de spijlen blijft het zicht naar boven goed.

 

Profiel

Anker Kaas is een dienstverlenende organisatie voor de opslag, veredeling en onderhoud van kaas van onder andere de merken Beemster en Old Amsterdam. Het bedrijf staat onder leiding van operationeel directeur Adriaan Vis van de Anker Food Group. Anker Kaas heeft acht vestigingen in Nederland met het hoofdkantoor in Lopik. In totaal beslaan de verschillende magazijnen in Zeewolde een oppervlakte van 12.000 vierkante meter. Hier ligt ruim 10 miljoen kilo kaas te rijpen om de markt in te gaan.

Reageer op dit artikel