nieuws

AGV’s transporteren verfblikken bij PPG

Warehousing

Egemin Automation heeft een nieuw AGV-transportsysteem (Automatisch Geleide Voertuigen) geïnstalleerd in de verffabriek van PPG Industries in Amsterdam, voorheen SigmaKalon. Het systeem bestaat uit vijf AGV’s met rollenconveyors die pallets verfblikken van de palletiseerder naar de statische conveyor voor automatische vrachtwagenbelading brengen.

AGV’s transporteren verfblikken bij PPG
Egemin AGV

Voor het AGV-systeem dat jarenlang dienst deed, waren geen wisselstukken meer te vinden. Het systeem was bovendien sterk verouderd en dringend aan vervanging toe. PPG klopte bij Egemin aan en samen werd er een nieuw systeem uitgetekend. Hierbij werd ook direct de grootste bottleneck aangepakt, namelijk de integratie van een bufferbaan met het automatische vrachtwagenbeladingssysteem. Hierdoor zijn er geen wachttijden meer in de expeditiezone.

 

Layout

Andere optimalisaties lagen voornamelijk op layout-technisch vlak. Egemin bouwde onder meer een aantal meer efficiënte trajecten in en integreerde de automatische oplaadpunten van de voertuigen op een meer centrale plaats, waardoor minder tijd verloren ging bij het opladen van de voertuigbatterijen. De belangrijkste stap vooruit was echter de omschakeling van draadgeleiding op lasernavigatie. Lasernavigatie biedt heel wat meer flexibiliteit en – omdat er geen breek- en zaagwerk in de bedrijfsvloer aan te pas komt – kan er sneller opgestart en later makkelijker uitgebreid worden.

 

Transportflow

De transportflow die de EGV’s (Egemin Guided Vehicules) bij PPG afwerken, loopt van de palletiseerder naar de shuttle en van de dispenser voor lege pallets terug naar de palletiseerder. Zodra deze een nieuwe volle pallet gestapeld heeft, haalt de dichtstbijzijnde EGV die op. De pallet wordt afgeleverd aan de bufferbaan in de expeditiezone. De verfblikken worden eerst gelabeld en aan een optische kwaliteitscontrole onderworpen en daarna automatisch in de vrachtwagen geladen. De EGV haalt bij zijn terugkeer eerst een lege pallet op bij de centrale dispenser en levert die af aan de voorzijde van de palletiseerder.

Reageer op dit artikel