nieuws

Robots en software voor palletiseren

Warehousing

Rijlaarsdam Factory Automation (RFA) ontwikkelde een mechanische robotgrijper voor dozen, trays met losse verpakkingen, open dozen, dozen met losse deksels en display dozen. het bedrijf toonde het product op Transport & Logistiek.

Robots en software voor palletiseren
RFA

Deze grijper draagt de verpakkingen aan de onderzijde, klemt aan de bovenste ribbe en drukt aan op de bovenzijde. Op deze manier is de klemming van de doos of tray optimaal, zonder dat er grote krachten worden uitgevoerd op de verpakking.
 
De Kawasaki robot kan met deze multifunctionele grijper ook tussenvellen en lege pallets pakken. Het apparaat pakt dan een lege pallet van een stapel en plaatst deze op de stapelpositie. Dit spaart palletdispensers uit.

Reageer op dit artikel