nieuws

Megagroup bouwt EDC op Vorstengrafdonk

Warehousing

Megagroup uit Veghel heeft op bedrijvenpark Vorstengrafdonk in Oss grond aangekocht voor de bouw van een Europees Distributiecentrum van ongeveer achtduizend vierkante meter, in combinatie met een nieuw hoofdkantoor met een oppervlakte van zeventienhonderd vierkante meter.

Megagroup bouwt EDC op Vorstengrafdonk
Artist impression van het EDC van Megagroup

De goede bereikbaarheid van Vorstengrafdonk, de nabijheid van Rotterdam en de centrale ligging ten opzichte van de grootste vestigingen van Megagroup hebben geleid tot de keuze van Oss als vestigingsplaats.

 

Duurzaam pand 

De realisatie van het EDC vindt plaats in de tweede helft van dit jaar en moet uiterlijk in het eerste kwartaal van 2010 operationeel zijn. Opmerkelijk is dat het bedrijf uit Veghel er naar streeft om in het pand zoveel mogelijk eigen producten te verwerken onder andere ten behoeve van de milieuvriendelijke verwarming en afwateringssystemen.

 

Europees netwerk 

In het EDC word een deel van de productgroepen van Megagroup opgeslagen voor distributie naar de verschillende vestigingen van het bedrijf dat bestaat uit een Europees netwerk van handelsondernemingen voor watertransportsystemen, waaronder artikelen als buizen, koppelingen, pompen en filters.

Reageer op dit artikel