nieuws

Inschrijving voor Logistica Award 2009 geopend

Warehousing

De inschrijftermijn voor de Logistica Award 2009 is geopend. Bedrijven kunnen tot 1 juni 2009 hun product of innovatie ter jurering aanbieden.

Inschrijving voor Logistica Award 2009 geopend
Logistica Award

De Logistica Award is een beloning voor de beste of meest innovatieve oplossing in de logistiek. De prijs bestaat uit 10.000 euro innovatiebudget, bestemd voor de verdere ontwikkeling van de innovatie. Op 10 september 2009 worden de genomineerden bekend gemaakt. 
  

Vernieuwingen stimuleren  
De Logistica Award is een initiatief van Stichting Logistica en VNU Exhibitions Europe. Beide partijen willen hiermee vernieuwing binnen de bedrijfslogistiek stimuleren. De Award wordt voor de derde keer uitgereikt.

De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 11 november, de tweede beursdag. Logistica 2009 vindt plaats van 10 t/m 14 november 2009 in de Jaarbeurs Utrecht.

 

Winnaar 2006

De winnaar van de Award in 2006 was de Integrale Orderpicker van Leenstra Machine en Staalbouw uit het Friese Drachten. 
  
De Integrale Orderpicker (foto links) is een samenvoeging van een orderpick truck met een geïntegreerde tilhulp, die de gebruiker de mogelijkheid biedt om snel, efficiënt en arbo-verantwoord te orderpicken. Met dit hulpmiddel wordt het tillen van zware en middelzware lasten vereenvoudigd. In 2006 zijn in totaal 26 producten aangemeld bij de jury.

 

 

Publieksprijs

Ook is er dit jaar weer de uitreiking van de publieksprijs. Deze werd in 2006 gewonnen door Jungheinrich voor de vorkheftruck met een cabine die 180 graden in de rijrichting kan draaien. Met deze vorkheftruck (zie foto rechts) kan het zwaar lichamelijke belastende achteruitrijden met een heftruck geminimaliseerd worden.

 

Deelnemen Logistica Award

Deelname aan de Logistica Award staat open voor bedrijven uit alle sectoren waarin logistiek een rol speelt. Innovaties kunnen betrekking hebben op een nieuwe of verbeterde werkwijze, nieuwe vormen van handling of een verbetering van een bestaande manier van werken.

    

Inzendingen kunnen bestaan uit logistieke oplossingen in de vorm van toepassingen, prototypes of een beschrijving hiervan in de vorm van een wetenschappelijke scriptie. Innovaties mogen niet ouder dan één jaar zijn.
 

Deelnemers kunnen het inschrijfformulier, de deelnemingsvoorwaarden en het juryreglement downloaden vanaf de Logistica website.

Reageer op dit artikel