nieuws

Hyster introduceert nieuwe EXN heftruckserie

Warehousing

De EXN-modellen van Hyster vormen de nieuwe generatie compacte elektrische vorkheftrucks voor binnen gebruik. De nieuwe serie biedt hefcapaciteiten van 2.2 tot 3,5 ton. Deze nieuwe serie volgt verrassend snel op de vorig jaar geintroduceerde JXN(T) range.

Hyster introduceert nieuwe EXN heftruckserie
Hyster EXN

De kosten van de bestuurder maken een groot deel uit van de totale gebruikskosten. Mede daarom is goede ergonomie van belang. Ondanks de compacte afmetingen biedt de ruime bestuurderscabine goed zicht en comfort door een volledig verstelbare stoel en armleuning. Daarnaast biedt de cabine veel been- en opbergruimte. De diverse bedieningsopties, zoals de ‘TouchPoint mini-levers, vereenvoudigen de bediening.
  
De lage instaphoogte zorgt dat in- en uitstappen gemakkelijk gaat en de achterste handgreep met geïntegreerde claxonknop maken achteruitrijden eenvoudiger. Doordat het display rechtsboven in de bestuurdersruimte is geplaatst, heeft de bestuurder vrij zicht en informatie op ooghoogte. Het display toont de bestuurder de status en prestatie-instellingen van de heftruck. De E2.2-3.5XN is voorzien van AC-motortechnologie voor de aandrijving en de heffuncties. Instellingen voor de prestaties kunnen handmatig worden aangepast.

 

Prestaties van de heftruck 

Deze serie levert volgens importeur Barloworld goede prestaties met een langere standby tijd en een langere levensduur voor de batterij. De cushion banden van de heftruck bieden een goede grip op gladde vloeren en dragen met een lage rolweerstand bij aan een laag energieverbruik. De aandrijfas met bekrachtigde regeneratieve remmen zorgen samen met de stuuras met Hyster Stability Mechanism (HSM) dat de bestuurder vertrouwen in de stabiliteit en wendbaarheid van de heftruck heeft.

 

Onderhoudsarm

Het CANbus-communicatienetwerk wordt door de Pacesetter VSM (voertuigsysteemmanager) beheerd; het VSM-systeem controleert continu de werking van de heftruck en beschermt belangrijke onderdelen. De onderhoudsarme AC-tractie en hefmotoren zijn voorzien van thermosensoren die zijn gekoppeld aan een intelligent koelsysteem dat ook door het VSM-systeem wordt beheerd. De EXN-serie bezit een on-board diagnosesysteem, waardoor onderhoud zeer eenvoudig is, met standaard onderhoudsintervallen van 1000 uur.

Reageer op dit artikel