nieuws

Gratis onderhoud bij aanschaf gebruikte Linde

Warehousing

Bij aanschaf van een gebruikte Linde vorkheftruck of magazijntruck ontvangt de koper nu tijdelijk gratis een driejarig periodiek onderhoudscontractvan leverancier MotracLinde. Deze actie geldt voor zogenoemde tweesterren trucks en loopt tot eind augustus 2009.

Gratis onderhoud bij aanschaf gebruikte Linde
MotracLinde occasions

Voor de verkoop van gebruikte trucks hanteert MotracLinde een sterrensysteem. Een truck met één ster is technisch werkend en wordt voor aflevering schoongemaakt en gekeurd. Op deze truck zit geen garantie.

 

Tweesterren heftruck 

Een tweesterren heftruck wordt nagekeken en gekeurd. Daarbij staat de truck op goede – niet per se nieuwe – banden. In geval van een elektrische truck zit er een goede batterij in. "Goed betekent dat de batterij nog op minimaal 75% van zijn oorspronkelijke capaciteit werkt", vertelt Edwin Van Asselt, manager M-Occasions. "Op een truck met tweesterren geven wij een garantie van 3 maanden of 250 bedrijfsuren, afhankelijk wat het eerste wordt behaald en een jaar op de batterij.

 

Driesterren heftruck 

De laatste categorie is een driesterren heftruck. Deze wordt volledig nagekeken, gereviseerd, nieuw gespoten, voorzien van nieuwe banden én een nieuwe batterij. De garantietermijn is zes maanden of 500 bedrijfsuren, al naar gelang het eerste wordt bereikt."

 

Actuele website
"Trucks die in een bepaalde sterclassificatie vallen kunnen altijd worden geüpgraded naar een hogere sterklasse, tot drie sterren. Elke gebruikte heftruck of magazijnvoertuig die wordt ingenomen, volgt dezelfde procedure. Een technicus beoordeelt de truck op schade en slijtage en let op de aanwezigheid van extra uitrustingsstukken, zoals een geïntegreerde sideshift. Hij bepaalt of de truck in de occasionvoorraad wordt opgenomen en welke classificatie deze krijgt." Het innemen en archiveren van de trucks gebeurt met een PDA. "Dit werkt snel en efficiënt. Met een druk op de knop ontvang ik een rapport én staat de truck op onze website. Alles bij elkaar duurt dit proces niet meer dan 3 à 4 minuten", aldus Edwin van Asselt.

Reageer op dit artikel