nieuws

EPAL wint kort geding van Duitse palletleverancier

Warehousing

In de rechtzaak die EPAL heeft aangespannen tegen de Duitse palletleverancier Falkenhahn AG inzake de World-pallet heeft de arrondissementsrechtbank van Erfurt deze firma verboden om houten pallets met het huidige brandmerk te bieden of te verkopen.

EPAL wint kort geding van Duitse palletleverancier
World pallet

De Duitse World pallet voert een brandmerk logo (zie foto) dat qua uiterlijk en uitstraling (World in ovaal) teveel lijkt op die van de EPAL– en Europallets, terwijl de erkende palletaanduidingen EPAL en EUR in een overeenkomstig ovaal staan afgebeeld (zie 2e foto). Tegen het vonnis is nog beroep mogelijk. Het is daarom volgens stichting Nederpal te verwachten dat er voorlopig nog World-pallets worden aangeboden. Zodra de juridische uitspraak definitief is, wordt niet alleen de verkoop, maar ook elke andere vorm van het in omloop brengen van World-pallets, bijvoorbeeld het gebruik van World-pallets als uitwisselbare- of eenmalige pallet, gezien als een inbreuk op het merkenrecht.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel