nieuws

Docdata Fulfilment opent warehouse met hangende vloerconstructie

Warehousing

Speciaal voor twee nieuwe klanten van Docdata Fulfilment is onlangs een nieuw warehouse in Waalwijk in gebruik genomen. MotracLinde leverde wederom de magazijninrichting in de vorm van palletstellingen met daartussen een hangende vloerconstructie.

Docdata Fulfilment opent warehouse met hangende vloerconstructie
Docdata warehouse

Op basis van standaardmateriaal kwam leverancier MotracLinde met een maatoplossing. Het magazijn is 12 meter hoog. Daar werden gewone palletstellingen neergezet. Daartussen zijn vervolgens hangende vloeren geplaatst. De C-Dur vloerplaten zijn met speciaal gemaakte profielen met elkaar verbonden. Dit concept bleek zo stevig als een huis en voor Docdata een stuk voordeliger uit te pakken dan andere ruimtewinnende oplossingen, zoals een entresol, mezzanine, of tussenvloer. De magazijninrichting is in drie weken gerealiseerd.

 

 

 

Groei

De groei van e-commerce zorgt ervoor dat Docdata nog steeds jaarlijks groeit met 20 tot 30 procent. Het Waalwijkse bedrijf verzorgt al jaren de e-commerce fulfilment voor tal van klanten waaronder bol.com. "Winkelen op internet wordt steeds populairder", zegt Stefan van Hoof, Docdata Manager Logistics & IT. "Het aantal bedrijven dat een webshop opent, groeit nog steeds". Voor deze klanten verzorgt Docdata de verzending van de bestelde goederen. In totaal beschikt de onderneming nu over vier magazijnen met een totale werkoppervlakte van 20.000 vierkante meter. "De producten die vanuit hier worden verzonden naar de consument zijn zo divers dat we voor elke klant goed moeten kijken welke inrichting daarbij past. Het gaat om de SKU’s (Stock Keeping Units). Hoeveel items denkt de klant te zullen verzenden en hoeveel voorraad moeten wij houden. Daar passen wij de omvang van het magazijn op aan. Daarbij verzenden wij veel losse items, dus met alleen palletstellingen komen wij er niet. Dat is niet handig en zeker niet efficiënt."

Reageer op dit artikel