nieuws

Amerikaanse bedrijven vestigen EDC’s op Borchwerf

Warehousing

Drie grote Amerikaanse bedrijven hebben bedrijvenpark Borchwerf II in Roosendaal uitgekozen als vestigingsplaats van hun nieuwe Europese distributiecentra. Met de komst van de bedrijven zijn zeshonderd arbeidsplaatsen gemoeid. Dat heeft Cees Nuijten van ontwikkelingsmaatschappij Rewin bevestigd tegenover BN De Stem.

Amerikaanse bedrijven vestigen EDC’s op Borchwerf
Cees Nuijten: 'Drie bedrijven uit de VS openen EDC op Borchwerf II

Binnen twaalf weken worden de namen van de ondernemingen bekendgemaakt. Het gaat volgens Nuijten om bedrijven die hun bestaande Europese distributie, inclusief marketing, promotie en administratie, voortaan centraal vanuit Roosendaal gaan verzorgen. "Door de crisis gaan er elders in Europa weliswaar banen verloren, maar hier komen er nieuwe bij", aldus Nuijten in BN De Stem.

 

Consolidatieslag

De geheimzinnigheid omtrent de namen heeft alles te maken met de aard van het nieuwe gat in de markt dat Rewin en de gemeenten in West-Brabant hebben aangeboord. Waar Rewin tot voor kort met name kandidaat-kopers van industriegrond probeerden te werven onder bedrijven die wilden groeien maar op hun locatie in bijvoorbeeld de Randstad in de knel zaten, richt de ontwikkelingsmaatschappij  zich sinds eind vorig jaar vooral op internationale ondernemingen die mede door de crisis een consolidatieslag moeten maken.

Dat doen ze volgens Nuijten door hun afzonderlijke vestigingen in Europese landen te sluiten en ze centraal onder te brengen in nieuwe, efficiënte logistieke centra, waaronder Borchwerf II. Hotspot West-Brabant weet mede door zijn ligging en aanwezige arbeidspotentieel heel wat kandidaten naar deze regio te lokken.

 

Bron: BN De Stem 

Reageer op dit artikel