nieuws

Weer operaties uitgesteld wegens problemen ziekenhuis-dc

Warehousing

Medisch Centrum Alkmaar heeft vorige week weer veel operaties moeten uitstellen wegens logistieke problemen. In het weekend van 22 maart zijn sterilisatieactiviteiten en levering van instrumenten voor de operatiekamers overgeheveld naar een nieuw logistiek centrum. Direct daarna ontstonden de eerste leverproblemen.

Weer operaties uitgesteld wegens problemen ziekenhuis-dc
Medisch Centrum Alkmaar heeft operaties moeten uitstellen wegens opstartproblemen met het nieuwe dc.

Consequenties van de logistieke problemen zijn dat een aantal niet-spoedeisende operaties op dinsdag en woensdag moesten worden uitgesteld. Afgelopen vrijdag meldde Radio + TV Noord-Holland dat opnieuw operaties zijn uitgesteld. In totaal zijn vijftig mensen afgebeld.

 

Hoogwaardige technologie

In het nieuwe regionaal logistiek centrum op bedrijventerrein Boekelermeer moeten de instrumenten voor de operatiekamers gesteriliseerd worden. Volgens het Medisch Centrum Alkmaar is het nieuwe centrum voorzien van hoogwaardige technologie en ingesteld op nieuwe ontwikkelingen aangaande de zeer strenge wet- en regelgeving rondom sterilisatie.

 

Leverproblemen deze week voorbij

De leverproblemen die vorige week zijn ontstaan, betreffen niet alleen de operatiekamers en poliklinische operatiekamers, maar ook de behandelafdelingen. De opvang en behandeling van acute patiënten op onder meer de Spoedeisende Hulp ondervindt geen problemen.

Het Medisch Centrum Alkmaar verwacht dat de problemen deze week voorbij zijn.

Reageer op dit artikel