nieuws

Tesco neemt delen logistiek weer in eigen beheer

Warehousing

De Britse supermarktretailer Tesco neemt een aantal logistieke activiteiten weer in eigen beheer. Gevolg van dit besluit is dat het Fastway distributiecentrum in Daventry, van waaruit DHL Exel Supply Chain voor Tesco de logistiek verzorgde, eind maart sluit en dat 150 mensen hun baan verliezen.

Tesco neemt delen logistiek weer in eigen beheer
Tesco maakt geen gebruik meer van het Fastway dc van DHL in Daventry

Tesco concludeerde na bestudering van het eigen distributienetwerk dat het warehouse in Daventry, dat direct grenst aan het International Rail Freight Terminal (DIRFT), niet langer in staat is om de groeiende volumes voor Tesco-supermarkten te verwerken.

 

Ontslagen

Door het besluit van Tesco zijn in het distributiecentrum van DHL Exel Supply Chain 150 banen overtollig geworden. Daarnaast moet nog eens een gelijk aantal staffunctionarissen herplaatst worden binnen het bedrijf, meldt de Britse website Transport Intelligence.

 

Nieuwe klant

Een woordvoerder van Tesco benadrukt dat sluiting van het dc in Daventry niets te maken heeft met de prestaties van deze site. DHL heeft inmiddels al aangegeven dat het dringend op zoek is naar een nieuwe klant voor deze site.

 

Trend uitbesteden 

Het is opmerkelijk dat Tesco delen van de eigen logistiek weer in eigen beheer neemt, aangezien uitbesteden de afgelopen jaren de trend was binnen de logistieke wereld. Waar de volumes uit het warehouse in Daventry worden ondergebracht is nog onduidelijk. "Ze worden herplaatst binnen ons eigen netwerk", was het summiere commentaar van een Tesco-woordvoerder.

 

Reageer op dit artikel