nieuws

Swisslog hoofdaannemer nieuw dc Wärtsilä

Warehousing

Magazijninrichter Swisslog is verkozen tot hoofdaannemer van het nieuwe centrale distributiecentrum van Wärtsilä in Kampen. De overeenkomst is onderdeel van de investering van 70 miljoen euro die Wärtsilä in 2008 aankondigde. Met de ontwerp en bouw van het dc is een bedrag gemoeid van bijna 50 miljoen euro.

Swisslog hoofdaannemer nieuw dc Wärtsilä
Vorig jaar juni werd op de bouwlocatie bij de Zuiderzeehaven in Kampen het contract ondertekend tussen Wärtsilä en de Zuiderzeehaven voor de bouw van een centraal dc.

In het nieuwe distributiecentrum centraliseert Wärtsilä de wereldwijde logistiek van reserveonderdelen van de negen nu nog in bedrijf zijn productlijnspecifieke magazijnen voor reserveonderdelen. "Met het distributiecentrum kan Wärtsilä 24 uur per dag en zeven dagen per week onderdelen leveren, de klantenservice verbeteren en kostenbesparingen realiseren", verwacht Tage Blomberg, Group Vice President van Wärtsilä Services.

 

Bouwproces

Volgens planning zal in augustus 2009 begonnen worden met de bouwwerkzaamheden. De reserveonderdelen van de negen huidige magazijnen zullen in 2011 worden overgebracht naar het centrale distributiecentrum.

 

Rol Swisslog

Als hoofdaannemer zorgt Swisslog er voor dat het distributiecentrum gebruiksgereed wordt opgeleverd. Ook neemt de magazijninrichter het ontwerp en de bouw van het nieuwe warehouse voor zijn rekening. Swisslog zal zijn eigen softwareproducten en magazijnbeheersysteem implementeren en is ook verantwoordelijk zijn voor de systeemintegratie.

Reageer op dit artikel