nieuws

Quantore bouwt nieuw dc met OSR van Knapp

Warehousing

Kantoorvakhandel Quantore bouwt een nieuw distributiecentrum in Beuningen van 15.000 vierkante meter. Het dc wordt uitgerust met een Order Storage & Retrieval (OSR-32) orderverzamelsysteem, een sorter en een A-frame van Knapp. Deze komt bovenop een mezzanine te staan, die door Interstorage wordt gerealiseerd.

Quantore bouwt nieuw dc met OSR van Knapp
Quantore en Knapp OSR

De mezzanine van Quantore krijgt een vloeroppervlak van 6000 vierkante meter op 6,3 meter hoogte. De daarop geplaatste Knapp OSR-32 installatie zal in september 2009 in gebruik genomen worden. De OSR-32 wordt gebruikt voor half courante artikelen.

 

Voordeel 

Het grootste voordeel van dit systeem ten opzichte van bijvoorbeeld een carrousel is dat bij OSR alleen de benodigde bak in beweging komt. De totaal te transporteren massa wordt dus sterk gereduceerd. Bovendien bedraagt het stroomverbruik nog slechts zo’n 15 procent van een normaal miniloadsysteem. Knapp levert OSR in een tweetal varianten: de OSR-15 voor een maximaal gewicht per bak van 15 kg en een maximum aantal van 1.000 bakken per manuur per gang, en de OSR-32. Deze kan bakken aan met een gewicht van 32 kg per bak en verwerkt per manuur per gang maximaal 800 bakken.

 

Meer orders

 Knapp plaatste onlangs ook nog twee orders voor een OSR bij de farmaceutische groothandel Febelco en consumentenelektronica groothandel Agami uit het Belgische Merelbeke. Beide ondernemingen hebben een nieuw OSR-15 orderpicksysteem in gebruik genomen. Febelco bevoorraad dagelijks meer dan 250 apotheken vanuit 9 distributiecentra gespreid over heel België. Per dag worden meer dan 18.000 bestellingen gepickt wat ongeveer overeenkomt met meer dan 200.000 orderlijnen per dag. Het OSR-15 systeem bij Agami bestaat uit een zone picking systeem, aangevuld met een OSR15 systeem. De picking zal hier volledig papierloos gebeuren met Pick to Light technologie en Pick to Monitor technologie. Verwacht wordt dat het DC begin 2010 operationeel zal worden.

Reageer op dit artikel