nieuws

Productnieuws Logimat 2009

Warehousing

Hieronder volgt een compilatie van productnieuws gezien op de Logimat 2009.

Productnieuws Logimat 2009
Fronius

Fronius introduceert nieuwe laadtechniek

De Oostenrijkse fabrikant van tractiebatterijladers heeft een nieuw laadsysteem ontwikkeld waarmee de werkingsgraad van tractiebatterijladers tot 96% wordt benut. Ter vergelijking: conventionele 50 Hertz laders halen een rendement van maximaal 90%.

De laadtechniek is gebaseerd op die van een hoogfrequentlader. Aanvullend wordt er gebruikt gemaakt van zogenoemde "Active Inverter Technology" om ook het laatste restje energie vanuit de lader in de tractiebatterij te krijgen. De fabrikant stelt dat deze laders uit de Selectiva range weliswaar wat duurder zijn dan conventionele laders. De meerprijs wordt echter ruimschoots gecompenseerd door een lager stroomverbruik, een langere inzetduur en een verlenging van de gemiddelde tractiebatterijleeftijd met twee jaar.

 

Info: Fronius, R&W traktiebatterijen, Ede

 

Crown verbetert mastconstructie

Wat direct opvalt bij de nieuwe Crown TSP 6000 man-up orderverzameltruck is de degelijke nieuwe mastconstructie van de hoofdmast en zwenkmast. Deze is via een tandheugel beweegbaar aan drie punten aan de cabine bevestigd en verleent het geheel een betere stabiliteit ten opzichte van conventionele bevestigingsmethodes.

 

Info: Crown Intern Transport, Almere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instaande stapelaar van OM

OM Carelli Elevatori heeft een verbeterde instaande elektrische stapelaar die luistert naar de typenaam ‘Idea’. De idee achter deze stapelaar is meer comfort en veiligheid bieden aan de bestuurder over langere transportafstanden. De verbeterde Idea is nu leverbaar met drie verschillende masttypes: Simplex, Duplex en Triplex, die vanaf 1800 t/m 5250 mm hefhoogte gaan. De hefcapaciteit is 1000 kg.

 

Info: Itolang, Barneveld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cubimeter scant en meet ladingafmetingen

 

De CubiMeter van Logistore is een relatief goedkope en mobiele oplossing voor het registreren van afmetingen en gewicht (in combinatie met een weegschaal), die naadloos met stand alone of bestaande applicaties communiceert. De Cubimeter heeft ook een ingebouwde barcodescanner. De lengte, breedte en hoogte van een artikel kan er snel electronisch mee worden bepaald. Voor palletladingen op Chep en Europallets volstaat alleen een hoogtemeting van de lading.

 

Rolmaat specificaties en meetgegevens

 

Afmetingen  L x B x H:                   180 mm x 65 mm x 40 mm

Maateenheden:                               Metrisch & Imperial

Meetinterval:                                    2 mm, 5 mm, 1.0 cm

Minimum meetbare grens:          3 cm

Maximum meetbare grens:          5.2 m met optelfunctie

Rolmaat specificities:                   19 mm breed, 3 m lang, materiaal staal

Berekeningsmodus:                      Volume m³, volume gewicht in combinatie met klant specifieke software

Standard pallet instellingen:        CHEP,  Euro, etc.

Calibratie:                                        Full service beschikbaar

 

Info: Logistore, Rossum 

 

 

 

Bodemmarkering per strekkende meter

Bodemmarkeringen kunnen niet alleen op de vloer worden geverfd, maar ook worden geplakt. Durastripe heeft allerlei soorten PVC vloermarkeringen op de rol met een zelfklevende laag. Voor het aanbrengen moet de vloer wel goed worden ontvet voor een goede blijvende hechting. Daarna zijn de slijtvaste markeringsstrepen overrijdbaar voor heftrucks en bestand tegen vloerreinigingsmachines, agressieve schoonmaakmiddelen en minerale oliën.  Het product is verkrijgbaar op rollen van 30 meter in 8 verschillende kleuren en 3 verschillende breedtes.

Info: Ergomat, Zeil am main (D)

 

 

Kleurrijke elektrische transportkarretjes

De Duitse leverancier Efatec heeft een brede range batterij aangedreven transportkarretjes voor het regelmatig overbruggen van grote afstanden in het magazijn. Afhankelijk van de uitvoering is de maximumsnelheid afgeregeld op 10 tot 16 km/uur. Het maximum laadgewicht ligt tussen de 15 en 500 kilogram en is wederom afhankelijk van de uitvoering.

 

Info: Efatec, Haan (D)

 

 

 

 

 

 

Borstelbaanrollen & borstelhouders

Volgens de Deense leverancier Mink kunnen alle metalen en kunststof rollen van bestaande rollenbanen worden vervangen door hun borstelbaanrollen. De borstelrollen zijn stiller en beschadigen het product dat er over heen wordt getransporteerd niet. Dankzij de borstels ontstaat er ook een natuurlijk accumulerend effect bij opstoppingen. Voor elektronicaprintplaten zijn er tevens stationaire borstelhouders beschikbaar die de printplaten in de transportverpakking uit elkaar houden en waarbij de relatief dure printplaten dus niet worden beschadigd. Het Deense merk wordt in Nederland vertegenwoordigd door Mink, Zwartsluis.

 

Info: Mink

 

Reageer op dit artikel