nieuws

Nieuwe sorter versoepelt arbeidsproces GLS

Warehousing

Pakketvervoer GLS krijgt in haar depot in Sliedrecht de beschikking over een nieuwe sorter. Met dit automatische sorteersysteem wil het bedrijf de toegenomen stroom aan pakketten nog beter verwerken in de toekomst.

Nieuwe sorter versoepelt arbeidsproces GLS
GLS installeert een nieuwe sorter van Van Riet

Voor het sorteren naar de verschillende uitgangen gaat GLS straks gebruik maken van de Vari-Sorter (pop-up sorteertechniek) van magazijninrichter Van Riet. Dit systeem heeft drie ingangen waar de pakketten met een truckloader of direct op een baan gelost worden. Verder zijn er twee uitgangen naar truckloaders en zes uitgangen voor de sortering naar de regionale postcodegebieden.

 

Proces

Met de oplossing van Van Riet worden de pakketten in zowel het ochtendproces (het gebied in) als het avondproces (komend uit het gebied) verwerkt. Bij het avondproces worden de twee uitgangen in het eerste gedeelte van de installatie gebruikt voor de goederen, ongeveer 88 procent van alle pakketten, zijn bestemd voor het centrale overslagcentrum Utrecht. De overige 12 procent wordt naar de zes uitgangen in het tweede gedeelte van de installatie getransporteerd. In het avondproces worden alle pakketten gescand, gewogen en voorzien van een label.

 

Lage onderhoudskosten

De keuze van GLS voor de Vari-Sorter is volgens Van Riet ingegeven vanwege de levensduurverwachting van de sorter, de lage onderhoudskosten en het transitieplan. De magazijninrichter zal tijdens de bouw van het nieuwe systeem ook zorgen voor een tijdelijke oplossing in de vorm van een handsorteerbaan. Dit moet vertragingen in het arbeidsproces voorkomen.

 

Reageer op dit artikel