nieuws

Megacomplex uitgerust met WMS ERP en RFID

Warehousing

In Saudi Arabië wordt op dit moment een dc gebouwd van 140.000 m2, waarin bovendien vijf productielijnen zijn ondergebracht. Saudi Kayan gaf opdracht voor de bouw. Het petrochemische bedrijf heeft de keuze gemaakt in het distributiecentrum het WMS LM7 van a-SIS, een dochter van Savoye, te implementeren.

Megacomplex uitgerust met WMS ERP en RFID
Megacomplex uitgerust met WMS ERP en RFID

Het immense distributiecentrum wordt gebouwd naast het volgens Saudi Kayan grootste petrochemische productiecentrum ter wereld. In het productiecentrum zullen meer dan vier miljoen ton (petro-)chemische producten worden geproduceerd voor onder andere de farmaceutische-, automobiel- en textielindustrie. Begin dit jaar is begonnen met de bouw van het complex en aanpalend distributiecentrum.

 

WMS gekoppeld aan ERP en twee andere systemen

In het dc kan meer dan 175.000 ton aan producten worden opgeslagen. Het warehousemanagement systeem (WMS) zal gekoppeld worden aan het ERP van SAP, aan een procesbesturingssysteem en aan weegbruggen. De software van a-SIS zorgt voor het opslagbeheer (47.700 locaties), de voorbereiding van de opslag, het ophalen van de producten en de belading (40 laadplatforms). De producten worden direct aan het eind van de productielijn voorbereid voor transport (grote balen, pallets, silo, bulk). Gemiddeld worden per dag 246 vrachtwagens geladen met kant-en-klare producten en 13 met verbruiksgoederen. 

 

Trucks uitgerust met RFID-technologie

De vrachtwagens zullen worden uitgerust met RFID-technologie om het realtime volgen en papierloos operationeel management mogelijk te maken. a-SIS zal op het platform 90 radiofrequentie-terminals installeren. Sommige daarvan zullen gekoppeld worden aan een automatisch leessysteem op de vorkheftrucks. Saudi Kayan kan met LM7 ook de interne verplaatsingen binnen het magazijn bewaken en biedt dashboards voor het analyseren van de site-prestaties.

Reageer op dit artikel