nieuws

Lidl bouwt nieuw dc in Weert

Warehousing

Lidl begint in de tweede helft van dit jaar met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Weert. Vanuit dit dc voorziet de supermarktketen alle Lidl-winkels in zuidoost-Nederland van voornamelijk food, non-food en dagverse producten.

Lidl bouwt nieuw dc in Weert
Lidl bouwt nieuw dc in Weert

Lidl heeft voor de bouw van dit distributiecentrum deze week een officieel overeenkomst gesloten met de gemeente Weert voor de aankoop van een kavel van tien hectare 10 industriegrond op bedrijventerrein De Kempen in Weert.

 

Strategische ligging

Voor de supermarktketen gaf de strategische ligging van Weert in het eigen verzorgingsgebied in zuidoost-Nederland en de beschikbaarheid van een kavel voor grootschalige logistieke dienstverlening, de doorslag om te kiezen voor deze locatie. Met de bouw van het distributiecentrum is volgens Lidl een investering van enkele tientallen miljoenen gemoeid.

 

Extra werkgelegenheid

Het nieuwe dc zal na oplevering in 2010 rond de tweehonderd nieuwe arbeidsplaatsen opleveren. Op termijn zal dat aantal groeien naar bijna driehonderd. Het gaat daarbij vooral om logistieke, maar ook administratieve en commerciële functies. De gemeente Weert heeft in het voorbereidingstraject onder andere samengewerkt met Industriebank LIOF. Het nieuwe distributiecentrum van Lidl is een ontwerp van architectenbureau Piet Wierenga uit Castricum.

Reageer op dit artikel