nieuws

Lammertse weg bij Still Intern Transport

Warehousing

Een jaar en een maand was Henk Lammertse directeur van Still Intern Transport. Per 1 april is zijn contract opgezegd als gevolg van een aanpassing in de West-Europese organisatie. Vincent Halma, zijn voorganger op deze functie, neemt het roer weer over en gaat vanuit Hendrik-Ido-Ambacht verschillende landenorganisaties aansturen.

Lammertse weg bij Still Intern Transport
Henk Lammerste Still

In het persbericht wordt gesproken over een fundamenteel verschil van inzicht. Beide partijen hebben voor deze formulering gekozen. De Hamburgse heftruckfabrikant wil echter ook in West-Europa toe naar een organisatiemodel, dat elders in de Kion-groep gebruikelijk is. Vanuit één land worden diverse dochterondernemingen operationeel aangestuurd. Halma gaat die rol vervullen, waardoor er geen ruimte meer is voor een ‘tweede man’ in Nederland.

  

Begrip voor teleurstelling

Lammertse is teleurgesteld in de gang van zaken. "Absoluut. Ik zou liegen als ik iets anders zei". Hij wil niet veel kwijt over zijn plotselinge vertrek. Wel dat het allemaal heel snel is gegaan.

Lammertse: "Still draait goed, zeker ook in Nederland. Daar ligt het niet aan. Ik vind het jammer dat het zo loopt. In Hendrik-Ido-Ambacht zit een fantastische club om mee te werken. Ik heb het gevoel dat de waardering wederzijds is."

Halma heeft begrip voor de teleurstelling. "We vinden dat Lammertse de belangen van Still uitstekend heeft behartigd. We bedanken hem voor zijn inzet."

  

Veel directiewisselingen

Na het afscheid van de inmiddels overleden Jan van Wijk in 1998 is dit de vijfde directiewisseling bij de Nederlandse vestiging van Still. Paul van Bossum en Tom van Trijen vertrokken eerder na een verschil van inzicht in het te voeren beleid. Vincent Halma kwam begin 2005 op de directiestoel en werd vorig jaar door de fabriek gepromoveerd naar een internationale salesfunctie. Voorlopig zal hij daarnaast de taken van Lammertse overnemen.

Lammertse zelf zit sinds 1994 in de markt van mobiel intern transport. Hij was zeven jaar algemeen directeur van Exide Technologies in Vlaardingen, een functie die nu door Paul van Bossum wordt bekleed. "Dit is een mooie sector om voor te werken. Ik hoop dat ik dat kan blijven doen in een andere rol. Voorlopig ga ik even de tijd nemen en om me heen kijken."

Reageer op dit artikel