nieuws

Jungheinrich slaat eerste paal nieuwbouw

Warehousing

Jungheinrich Nederland is begonnen met de bouwwerkzaamheden die moeten leiden tot een veel grotere vestiging in Alphen aan de Rijn. De heftruckleverancier en magazijninrichter kocht afgelopen nazomer het naastgelegen gebouw en brent dit met een corridor in verbinding met het bestaande onderkomen.

Jungheinrich slaat eerste paal nieuwbouw
Jungheinrich nieuwbouw

De eerste paal voor de corridor werd geslagen door Jan Langerak, directeur van Jungheinrich Nederland (zie foto). "Door jarenlang groei werd onze bestaande huisvesting te klein en toen het naastgelegen gebouw vrij kwam, werd ons de kans geboden om onze jas groter te maken. Daar hebben we meteen gebruik van gemaakt", aldus Langerak. De afdeling Service, gaat het nieuwe gebouw in gebruik nemen. Ook komt er een opleidingscentrum voor medewerkers en klanten. De verwachting is dat de werkzaamheden deze zomer zijn afgerond.

 

Uitbreiding broodnodig

Het is opvallend dat Jungheinrich in deze tijd, waarin ook de logistieke branche getroffen wordt door de kredietcrisis, gaat investeren. "Ondanks de recessie blijven onze resultaten stabiel, stelt Jan Langerak. "en dat is gezien de huidige wereldeconomie knap. Ik heb er alle vertrouwen in dat het doen van investeringen in deze tijd juist gunstig is. Los van alle economische perikelen is deze uitbreiding ook gewoon broodnodig. Wij mikken op een gestage groei in de komende jaren en daar past deze investering bij."
 
Als hoofdaannemer is het Alphense bedrijf TendensBouw in de arm genomen. Deze onderneming zal de bouw van de corridor en de verbouwing van het aangekochte pand voor zijn rekening nemen.

Reageer op dit artikel