nieuws

Inschrijving Veiligste Magazijn is geopend

Warehousing

Wie wordt opvolger van Caterpillar, het Veiligste Magazijn van 2008? Wie zich op het gebied van veiligheid, ergonomie en welzijn wil meten met deze logistiek dienstverlener en met andere magazijnen, kan zich vanaf nu inschrijven voor de verkiezing van 2009. Inschrijven kan tot en met vrijdag 19 juni.

Inschrijving Veiligste Magazijn is geopend
Wie wordt opvolger van Caterpillar Logistics Services als Veiligste Magazijn van Nederland?

Voor de vierde keer organiseren VTL, Randstad, BMWT en T+O de verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland. Elk magazijn, warehouse of dc kan zich inschrijven en een poging wagen om na DHL (2006), Intel (2007) of Caterpillar Logistics (2008) uitgeroepen te worden tot Veiligste Magazijn van 2009.

 

Goed om er te werken

De verkiezing van het Veiligste Magazijn heeft een nieuw motto: Goed om er te werken!

Het geeft aan dat de jury niet alleen meer let op veiligheid, maar ook op ergonomie en welzijn van magazijnmedewerkers. De jury onder leiding van prof. René de Koster is ervan overtuigd dat veiligheid, ergonomie en welzijn nauw met elkaar samenhangen.

 

Gedisciplineerder en veiliger

Magazijnmedewerkers voelen zich immers een stuk meer op hun gemak in een magazijn waar lijf en leden zo goed mogelijk worden gespaard. Andersom geldt ook: in een magazijn waar ze zich thuis voelen en niet gebukt gaan onder onnodige fysieke belasting, werken magazijnmedewerkers gedisciplineerder, gestructureerder en dus veiliger. 

 

Positieve invloed

Een veilige, gezonde en prettige werkomgeving heeft bovendien een positieve invloed op de geleverde prestaties. Geert Schwering van Caterpillar vertelde na afloop van de uitverkiezing tot Veiligste Magazijn van 2008 dat de motivatie van het team belangrijk is voor een veilige en gezonde werkomgeving. "Als dat aanwezig is, krijg je er nog veel meer bij: kwaliteit, productiviteit, enzovoorts", aldus Schwering.

 

Inschrijven

Bedrijven kunnen zich inschrijven door het invullen van een uitgebreide vragenlijst. Op basis van die vragenlijsten selecteert de jury eind juni maximaal tien magazijnen, die worden bezocht door een deskundige van exameninstituut CCV. Uiteindelijk blijven er drie genomineerden over, waarvan er tijdens de Dag van het Magazijn op 7 oktober één tot Veiligste Magazijn van 2009 wordt uitgeroepen.

 

Rapport

Bedrijven die zich inschrijven voor de verkiezing, krijgen daarvoor het nodige terug:

  • Een overzichtelijk rapport op basis van de CCV-inspecties, dat aanknopingspunten biedt om het werkklimaat verder te verbeteren.
  • Gratis toegang tot de Dag van het Magazijn op 7 oktober 2009, het congres over veilig, gezond en prettig werken in het magazijn.
  • Kans op 5000 euro, de prijs voor het Veiligste Magazijn van 2009.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 19 juni.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de verkiezing, de beoordelingscriteria en de verdere procedure op www.hetveiligstemagazijn.nl. Hierop vindt u ook een uitgebreid profiel van de winnaars van 2006, 2007 en 2008 en achtergrondinformatie over veiligheid in magazijnen.

Reageer op dit artikel