nieuws

Gerretse weg bij Vanderlande Industries

Warehousing

Na zeven jaar als CEO aan het hoofd van Vanderlande Industries vertrekt Peter Gerretse bij de toonaangevende fabrikant van material handling systemen. Zijn opvolger is Michiel Peters, die vijf jaar geleden binnen kwam als directeur operations. Gerretse neemt voorlopig volop de tijd om zich bezig te houden met zijn hobby’s en zijn huis in Frankrijk.

Gerretse weg bij Vanderlande Industries
Gerritse Vanderlande

Vanmiddag neemt Gerretse (52) officieel afscheid van de mensen in Veghel. "Anderhalf jaar geleden heb ik kenbaar gemaakt aan de Raad van Commissarissen dat op 1 april 2009 wilde stoppen. Na veertien jaar, waarvan zeven als CEO, ben ik toe aan wat anders. Bovendien heeft het bedrijf een uitstekende opvolger in huis."

 

Opvolging Gerretse geen discussie

Die opvolger is Michiel Peters (42). In 2004 haalde Gerretse hem binnen op de functie waar hij zelf tien jaar eerder begon bij Vanderlande. "Hij heeft het uitstekend gedaan als eindverantwoordelijk voor operations. Maar hij heeft ook de markt goed leren kennen. Er was geen discussie over de opvolging. Bovendien heeft hij een sterk directieteam om zich heen." Peters heeft in het verleden gewerkt bij Stork Fokker Elmo en bij McKinsey.

 

Sterke positie opgebouwd

Gerretse kijkt met veel plezier terug om zijn tijd bij Vanderlande. "Hoogtepunt is toch dat we in deze periode de nummer één of twee zijn geworden in de Verenigde Staten op het gebied van bagageafhandeling op luchthavens. We hadden daar destijds geen positie." In tien jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider in automatische systemen voor distributiecentra en pakketsorteercentra. Vanderlande heeft een jaaromzet van 650 miljoen euro. Er werken 2.000 mensen bij dit bedrijf. Sinds kort is NPM Capital, een dochter van SHV, voor 85 procent eigenaar van Vanderlande.

  

Zweefvliegen en muziek maken

In het verleden leverde Gerretse al eens eerder zijn arbeidscontract in. In 1990 vertrok hij als productiemanager bij Fokker om een jaar lang de wereld rond te trekken. "Nu heb ik een huis in Frankrijk. Daar ga ik volgende week naar toe. Verder zal ik veel tijd steken in mijn belangrijkste hobby’s: zweefvliegen en muziek maken. Daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt."

Reageer op dit artikel