nieuws

Brand in magazijn Van de Looy Transport

Warehousing

Een uitslaande brand heeft vannacht een magazijn van Van de Looy Transport in Oirschot in de as gelegd. In het magazijn lagen onder andere hooi, stro en houtkrullen opgeslagen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Brand in magazijn Van de Looy Transport
Felle brand legt magazijn Van de Looy Transport in de as (foto: Bert Jansen)

De enorme brand was volgens het Eindhovens Dagblad ‘tot ver in de omtrek zichtbaar’. Het magazijn brandde als een fakkel en was daardoor moeilijk te blussen. De brandweer heeft zich allereerst gericht op het koelen van gasflessen, maar kon niet voorkomen dat er een stuk of zes ontploften.

 

Asbest

Rond half drie vanochtend besloot de brandweer extra hulp in te roepen. Uiteindelijk werden er zo’n vijftien brandweervoertuigen ingezet. Rond vier uur vanochtend was de brand onder controle. De inwoners van een woning bij het magazijn hoefden niet geëvacueerd te worden. De brandweer heeft het pand gecontroleerd laten uitbranden. Op dit moment wordt onderzocht of er asbest is vrijgekomen bij de brand.

 

Tweede brand

In 2005 werd Van de Looy Transport ook al getroffen door een grote brand. Die brak toen uit in een ander magazijn op het terrein van de transporteur. In dat bewuste pand stonden toen vrachtauto’s. Voornoemd magazijn, dat direct naast het pand staat dat vannacht in de as is gelegd, bleef dit keer gespaard.

 

Reageer op dit artikel