nieuws

Van Riet sluit transportsysteem Kramp aan op nieuwbouw

Warehousing

Van Riet uit Nieuwegein heeft het intern transportsysteem van Kramp in Varsseveld uitgebreid naar de nieuwbouw. Voor de aanvoer naar de inkomende goederen is nu in een pallet in- en uitslag systeem voorzien. Deze sluit aan op het bestaande systeem dat de systeemleverancier al eerder plaatste.

Van Riet sluit transportsysteem Kramp aan op nieuwbouw
Kramp Varsseveld

Voor het verzamelen van de orders uit het legbordstellingengebied beschikt Kramp sinds 2004 over een geautomatiseerd logistiek systeem van Van Riet Material Handling Systems (MHS). Daarna heeft er een grote uitbreiding van het orderverzamelsysteem plaats gevonden waarbij een automatische expeditiesortering, een verzamelgebied voor de langzaamlopers en een besturingslaag met koppeling naar het bovenliggende besturingssysteem is toegevoegd.

 

Bulkbeheer

Door de groei van de technische groothandel Kramp Nederland en voor een efficiënter bulkbeheer, heeft Kramp naast het bestaande pand een geheel nieuw magazijn voor bulkgoederen geplaatst. Hier worden alle goederen ingeslagen. Voor alle artikelen die het kleingoedgebied ingaan, is een aparte vloer voorzien. Hier worden de artikelen gecontroleerd, geteld en eventueel ondergaan ze een VAS behandeling. Vanaf de inkomende goederen werkplekken vertrekken bakken met artikelen naar het kleingoedgebied, ca. 150 meter verderop. Het centrale distributiecentrum van Kramp voor de Benelux is gevestigd in Varsseveld. Op een totale magazijnoppervlakte van 30.000 m² zijn 150.000 verschillende artikelen opgeslagen.

 

Transportbanen

Door een reachtruck worden de pallets op het systeem op de verdiepingsvloer geplaatst. De pallets worden automatisch getransporteerd. Op meerdere plekken kunnen pallets met stapelaars van het systeem genomen worden. Ook voor de teruggaande stroom (deelpallets of emballage) is een aparte baan voorzien.

 

Afval 

Bij de werkplekken worden de artikelen in bakken gedaan en automatisch afgevoerd. Kartonafval kan direct op een bovenliggende afvaltransporteur gegooid worden. Deze voert het karton- en papierafval af naar een perscontainer buiten het pand. Deze oplossing spaart tijd omdat opensnijden, opvouwen, stapelen, verplaatsen en handmatig in een container gooien niet meer nodig is. Verder blijven de werkplekken daardoor opgeruimd en efficiënt.

Reageer op dit artikel