nieuws

Van Merksteijn schaft vijf achttons heftrucks aan

Warehousing

Van Merksteijn, producent van hekwerkpanelen, uit Almelo heeft vijf van de nieuwste Linde achttonners, type 396, aangeschaft. De trucks werden geleverd door Almat Industrie uit Laren (Gld).

Van Merksteijn schaft vijf achttons heftrucks aan
Linde trucks voor Van Merksteijn

Ten Brinke van Van Merksteijn: "We hebben speciaal gewacht met vervanging van de huidige Linde-serie totdat de nieuwste modellen H 80 D uit de 396-serie leverbaar waren. Een bewuste keuze dus, vanwege de compacte bouw, hydrostatische aandrijving en ergonomische bediening voor de chauffeur. Zo is de cabine ruimer en heb je als chauffeur meer zicht op de vorken door de nieuwe hefmasten."

 

Ten Brinke vervolgt: "De bediening met één joystick is voor ons bijzonder ergonomisch. Waar voorheen nog gewerkt werd met verschillende hendels is één joystick voor alle handelingen nu voldoende. Ze zijn zo in de armleuning verwerkt dat de onderarm van de chauffeur er op natuurlijke wijze op rust tijdens de bediening."

    

Diesel met roetfilter

De achttonners met dieselmotoren worden voornamelijk binnen gebruikt. Het feit dat ze uitgerust zijn met een roetfilter van Emitech, dat speciaal is ontworpen voor dit type machine voor zwaar werk,  was voor Ten Brinke ook een pluspunt om voor de 396 te kiezen. "Normaal moest de filter dagelijks door de chauffeur worden vervangen. Dat hoeft met die van Emitech niet meer. Pas na gemiddeld 1000 rijuren. Het is nu een standaard onderdeel van het periodieke onderhoud geworden". De chauffeurs kregen uitgebreid uitleg van Almat over de bediening van de nieuwe vorkheftruck en werking van het roetfilter.

Reageer op dit artikel