nieuws

Technische Unie investeert in logistiek

Warehousing

Technische totaalleverancier Technische Unie opent een nieuw overslag- en verkooppunt. Daarnaast is in het distributiecentrum in Alphen aan den Rijn het Dynamic Picking System (DPS) in ontwikkeling. Deze vernieuwingen moeten zorgen voor een nog betere klantbediening.

Technische Unie investeert in logistiek
Technische Unie investeert in logistiek

Technische Unie opent op 16 februari a.s. een nieuw verkooppunt in Roosendaal en op 27 februari a.s. een nieuw overslagpunt in Utrecht (Lage Weide). Om het logistieke proces in de regio te verbeteren, verhuizen de lokale inpandige overslagpunten bij de verkoopkantoren Hilversum en Utrecht (Hudsondreef) naar het nieuwe en grotere overslagpunt in Utrecht Lage Weide. Door een eigen logistiek systeem zorgt Technische Unie ervoor dat alle bestellingen die vóór 17.30 uur via de website zijn ingegeven de volgende ochtend vanaf 07.00 uur in het servicecentrum van het verkoopkantoor klaar liggen.

 

Dynamisch orderpicken

Naast het dagelijkse logistieke proces bouwt Technische Unie in het distributiecentrum in Alphen aan den Rijn een Dynamic Picking System (DPS). Dit is een gemechaniseerd computergestuurd systeem voor het verzamelen van klantenorders. Het DPS stelt Technische Unie in staat om schaalgrootte en flexibiliteit beter te combineren. Sinds eind juli 2008 is het eerste gedeelte van het systeem in gebruik genomen. In 2010 is het systeem afgebouwd en daarmee zal het aantal pickgangen en werkplekken verdrievoudigen.

 

 

                                   

Reageer op dit artikel