nieuws

Stellingfabrikant Nedcon ontslaat veertig mensen

Warehousing

Stellingfabrikant Nedcon ontslaat veertig mensen
Nedcon, fabrikant van magazijnstellingen, ontslaat veertig mensen.

Nedcon heeft vrijdag bekend gemaakt veertig mensen te moeten ontslaan. Reden is de economische crisis, die ervoor zorgde dat de omzet en de orders de afgelopen maand drastisch terugliepen. De fabrikant van magazijnstellingen ontslaat 22 vaste krachten en 18 mensen met een tijdelijk contract.

 

Uit oogpunt van kostenbesparing verplaatst Nedcon de productie naar de nevenvestiging in het Tsjechische Pardubice, meldde dagblad De Gelderlander afgelopen zaterdag. In Tsjechië was het grootste deel van de productie al gevestigd. De verkoop en ontwikkeling blijven wel in Doetinchem gevestigd, net als de lakstraat.

 

Sociaal plan

In totaal werken bij Nedcon – onderdeel van voestalpine – meer dan 450 mensen. Daarvan zijn er 207 in Doetinchem gestationeerd, 250 in Pardubice. Nedcon en de vakbonden werken samen aan een sociaal plan voor de 22 vaste krachten.

Reageer op dit artikel