nieuws

RFA toont robot palletisers op Empack 2009

Warehousing

Bezoekers van de aanstaande Empack kunnen de nieuwste Kawasaki robot palletiser en de bijbehorende PatEdit software in werking zien. Het betreft een door RFA ontwikkelde mechanische robotgrijper voor dozen, trays met losse verpakkingen, open dozen, deksel dozen en display dozen.

RFA toont robot palletisers op Empack 2009
RFA Kawasaki

Deze grijper draagt de verpakkingen aan de onderzijde, klemt aan de bovenste ribbe en drukt aan op de bovenzijde. Op deze manier is de klemming van de doos of tray optimaal, zonder dat er grote krachten worden uitgevoerd op de verpakking.  De robot kan met deze multifunctionele grijper ook tussenvellen en lege pallets pakken. De robot pakt dan een lege pallet van een stapel en plaatst deze op de stapelpositie. Op deze wijze worden palletdispensers uitgespaard.

 

De Empack is op 1/2 april in Den Bosch.

 

 

Software

PatEdit is het toegepaste palletiseerprogramma van RFA Rijlaarsdam Factory Automation. Deze software bestaat inmiddels al weer 12 jaar. RFA heeft PatEdit indertijd ontwikkeld voor het automatisch vervaardigen van stapelpatronen en robotprogramma’s.  Een nieuwe ontwikkeling van RFA is een OPC-SCADA module voor PatEdit. Hiermee wordt de Kawasaki robot gekoppeld aan productie besturingssystemen, zodat er online productiegegevens van de robot beschikbaar zijn zoals: aantal gestapelde verpakkingen per product, aantal gerede pallets, efficiency data etc.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel