nieuws

Nieuwe verlaadhal voor FloraHolland

Warehousing

In de drukste week van het jaar heeft FloraHolland in Aalsmeer een nieuwe verlaadhal in gebruik genomen. In de hal kunnen aanvoerders en kopers terecht voor het brengen en ophalen van partijen bloemen en planten zonder met de auto het veilinggebouw in te hoeven. Een volledig autovrij veilinggebouw komt steeds dichterbij.

Nieuwe verlaadhal voor FloraHolland
FloraHolland neemt nieuwe hal voor het laden en lossen van vrachtauto's in gebruik.

 

Door diverse uitbreidingen in de afgelopen jaren zijn binnendocks en overdekte verlaadplekken gewoon geworden. Niet alleen exporterus en groothandels, maar ook aanvoerders maakten gebruik van laad- en losplekken in het gebouw.

 

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, sluit FloraHolland in overleg met de vervoerders steeds meer delen af voor gemotoriseerd verkeer. Door alternatieve plekken voor laden en lossen te bieden, zoals deze nieuwe verlaadhal, krijgt de bloemenveiling veel medewerking van de betrokken partijen.

 

Valentijnsdrukte

De ingebruikname van Verlaadhal 008 vond plaats in de drukste week van het jaar. Nog voor moederdag is Valentijnsdag bloemendag nummer 1 voor de zes vestigingen van FloraHolland.

 

Deze week verkopen de veilingen 100 miljoen rozen en 80 tot 90 miljoen tulpen. In totaal vinden deze week 300 miljoen bloemen en 20 miljoen planten hun weg naar huiskamers in binnen- en buitenland.

Reageer op dit artikel