nieuws

Meer fiscaal voordeel voor duurzaam transport

Warehousing

Bedrijven hebben dit jaar meer mogelijkheden om fiscaal voordelig te investeren in duurzame transportmiddelen via de fiscale regelingen de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieuinvesteringen (Vamil). Dit blijkt uit de nieuwe Milieulijst voor 2009 die onlangs is gepubliceerd in de Staatscourant.

Meer fiscaal voordeel voor duurzaam transport
Ficaal voordeel duurzaam transport

Nieuw is bijvoorbeeld de fiscale aftrek voor oplaadpunten voor elektrische of hybride voer- en vaartuigen. Voor geluids- en emissiearme mobiele machines en mobiele machines met een elektrische of hybridemotor is de aftrek verhoogd. Mobiele machines die voldoen aan de geluidseisen kunnen in 2009 zelfs een vijf maal hogere aftrek krijgen dan in 2008.  De regelingen gelden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2009.

 

MIA en Vamil

Op de Milieulijst staan alle milieuvriendelijke investeringen die in aanmerking komen voor MIA en Vamil. Via de MIAVamil stimuleert het Ministerie van VROM Nederlandse bedrijven te kiezen voor milieuvriendelijke technieken en apparatuur.  Ondernemers kunnen via de MIA tot 40 procent van de investeringskosten voor een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel aftrekken van de fiscale winst. Met de Vamil kunnen bedrijven zelf bepalen wanneer ze de investeringskosten van een bedrijfsmiddel afschrijven. Dat levert een liquiditeits- en rentevoordeel op.

 

SenterNovem voert de MIA en Vamil uit. SenterNovem is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken dat beleid uitvoert voor verschillende overheden en zo bijdraagt aan innovatie en duurzaamheid.

 

Zie ook: www.senternovem.nl/miavamil.

Reageer op dit artikel