nieuws

Lichte kartonnen pallet draagt zware lasten

Warehousing

De WG-pallet is een kartonnen pallet met een hoge draagkracht. Deze pallet is opvallend licht (circa 7 kilogram), leverbaar in alle gangbare palletmaten en volledig recyclebaar. PKF zal deze pallet exclusief voor de Nederlandse markt gaan produceren.

Lichte kartonnen pallet draagt zware lasten
Kartonnen pallet

De WG-pallet is een gepatenteerde pallet op basis van U-profielen. Deze opbouw biedt deze kartonnen pallet enkele voordelen in vergelijking met zijn houten tegenhanger. De pallet is ook schoon en hygiënisch. Mede vanwege het ontbreken van schimmels, zaagmeel, splinters, spijkers of nietjes is de pallet ISPM 15 geschikt. Bovendien combineert deze kartonnen een hoge stevigheid en draagkracht. De prijs van de kartonnen pallet is volgens leverancier PKF concurrerend ten opzichte van de bestaande alternatieven. De kartonnen pallet is op de beursstand van PKF te zien op de komende Empack in Den Bosch.

 

Voor- en nadelen

Het aandeel kartonnen pallets in het totaal is erg klein. Je praat dan over cijfers achter de komma. Een eenmalige pallet van karton is desondanks sterker dan die lijkt. Dit materiaal is juist vanwege de sterke mechanische eigenschappen van het golfkarton in staat om relatief zware lasten te dragen. De draagkracht kan worden verhoogd door gebruik te maken van gelamineerde verstevigingsprofielen. Met tussenbladen van honingraatstructuur kunnen ladingen koud op elkaar worden gestapeld, waarvan het draagoppervlak niet helemaal egaal is. Deze tussenbladen zijn bestand tegen een hoge drukkracht per vierkante meter. Vanwege het lage eigen gewicht en de hygiënische eigenschappen is dit eenmalige pallettype ook geschikt voor exportdoeleinden. Karton laat zich ook gemakkelijk recyclen. Nadeel is de hoge vochtabsorptie. Je kunt ze dus niet buiten in de regen laten staan.

 

Reageer op dit artikel