nieuws

Hitachi opent shared user warehouse

Warehousing

Hitachi Transportsystemen, onderdeel van de Hitachi Group, heeft het nieuwe warehouse in Waardenburg geopend. Hitachi verzorgt van daaruit onder andere de logistieke dienstverlening voor Mitsubishi Hartmetall GmbH. Deze activiteiten zijn overgeheveld vanuit Hamburg naar Waardenburg. Het betreft de opslag van gereedschap van hardmetalen, carbite en spare parts.

Hitachi opent shared user warehouse
Hitachi Waardenburg

Het magazijn is ontworpen op basis van een shared-user functionaliteit. In totaal zijn er vier klanten waarvan Mitsubishi er een is. Dit levert een optimaal gebruik van personeel, investeringen en overige materialen op. Het nieuwe magazijn heeft een oppervlak van 4500 vierkante meter, verdeeld over drie etages.

De bovenste twee etages bestaan uit mezzanines waarop legbordstellingen voor kleinmateriaal met een totale lengte van 13.500 meter staan. Hiervan wordt 7500 meter gebruikt voor klant Mitsubishi.

 

Hoofd- en onderaannemers 

Alle Link51 legbordstellingen en palletstellingen met 2100 palletlocaties zijn geleverd door MotracLinde, die als hoofdaannemer in het project heeft gefungeerd. MotracLinde gaat op termijn mogelijk ook nog een nieuwe heftruckvloot leveren. Momenteel rijden er heftrucks van het merk Atlet en Nissan rond, waarmee Hitachi nog een aflopend contract heeft. Deze heftrucks zijn overgeheveld uit de andere magazijnen op het Hitachi terrein.

 

Het in- en uitslagproces wordt gecoördineerd met een automatisch conveyorsysteem van leverancier Costo. Deze heeft ook de vier inbound stations en acht inpakstations geleverd, inclusief twee liften. De conveyorbaan loopt door in verschillende zones, waarbij op het verdeelpunt de krat automatisch wordt gescand. Daarna wordt in de verschillende zones de krat gepakt en de orders gepickt en het kratje weer op de baan gezet.

 

Het gehele orderverzamelproces wordt ondersteund door mobiele barcodescanners en voicepicking van leverancier Zetes. Deze heeft daartoe haar Logistics Execution Systeem (LES) Medea gekoppeld aan Hitachi’s ERP.

 

 

Pionier

General manager Netherlands division Rimmert van Luyn (foto) van Hitachi zegt dat de keuze voor voicepicking uniek binnen het eigen concern is. "Japanners zijn nog relatief onbekend met deze orderverzamelmethode en geven daarom nog vaak de voorkeur aan bekende en beproefde methodieken, zoals barcodescanning", stelt Van Luyn. "Dit is dan ook de reden dat we op nadrukkelijk verzoek van klant Mitsubishi Hartmetall ook nog met barcodescanning werken. Ik verwacht dat spraakherkenning bij ons succesvol zal uitpakken en dat we daarmee een voorbeeldrol krijgen voor het moederbedrijf en wellicht ook voor andere Japanse ondernemingen."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rimmert van Luyn

Reageer op dit artikel