nieuws

Crisis doorkruist aanleg logistiek bedrijvenpark

Warehousing

Door de kredietcrisis wordt de aanleg van een bovenregionale logistiek bedrijvenpark in Sint Joost, voorlopig uitgesteld. Er zijn volgens Dagblad de Limburger te weinig gegadigden die zich willen vestigen op het bedrijventerrein dat moet komen te liggen langs de snelwegen A2 en A73.

Crisis doorkruist aanleg logistiek bedrijvenpark
Plattegrond van het bovenregionale logistieke bedrijvenpark in St. Joost

De Roermondse projectontwikkelaar Muermans zou op eind januari de eerste 11,6 van in totaal 20 hectare afnemen. Het totale bedrijventerrein, dat zich voornamelijk richt op de logistieke sector, moet 40 hectare groot worden. "Het uitstel is voor maximaal een jaar, waarbij de renteverliezen voor rekening van Muermans komen", zegt wethouder Jo Verheesen van de gemeente Echt-Susteren tegenover Dagblad de Limburger.

Volgens hem hebben gemeente en projectontwikkelaar in goed overleg besloten tot "temporiseren". Boosdoener is louter en alleen de kredietcrisis, aldus Verheesen.

 

Weinig gegadigden

Gerard van Dinter, extern woordvoerder van Muermans, bevestigt de pas op de plaats. Ook hij verwijst naar de kredietcrisis. "Gemeente en Muermans vonden het verstandig en van wijsheid getuigen om hiertoe te besluiten. Er zijn te weinig gegadigden en/of gegadigden zijn afgehaakt, die tot een investeringsstop hebben besloten."

Uitstel betekent geen afstel, verzekeren Verheesen en Van Dinter. "We zitten niet stil. We zijn en blijven in gesprek met gegadigden. Als er concrete belangstelling is, zijn we zo uit de startblokken", zegt Van Dinter.

 

Gouden Driehoek

De plannen voor de aanleg van een groot logistiek bedrijvenpark in de zogeheten Gouden Driehoek zijn al jaren oud. Echt-Susteren probeerde eerder op eigen houtje en met steun van investeringsbank LIOF de exploitatie sluitend te krijgen, maar dat lukte niet. In 2006 maakte Muermans zijn opwachting.

 

Edco

Aanvankelijk was het plan om daar een groot mobiliteitscentrum te vestigen. Een poging van Echt-Susteren om distributiecentrum Edco naar de ‘oksel van Midden-Limburg te halen’, mislukte.

Reageer op dit artikel