nieuws

Blom & Van Lierop nemen Votex-Bison over

Warehousing

Zijladerfabrikant Votex Bison heeft aangekondigd dat zij een intentieverklaring heeft getekend met de heren Haico Blom en Hans van Lierop om de activiteiten van Votex Bison te verkopen.

Blom & Van Lierop nemen Votex-Bison over
Votex-Bison

In de Intentieverklaring staat omschreven dat de betrokken partijen onder exclusiviteit onderhandelen over een aantal overeenkomsten die uiteindelijk leiden tot de verkoop van een deel van de activiteiten en activa & passiva van Votex Bison aan Blom en van Lierop. "Doel is om per 1 april a.s. alles rond te hebben en de productie van Votex-Bison trucks in Heeze te starten", verklaart Haico Blom. "De productieruimte staat in principe klaar. Fysiek gezien is het slechts een kwestie van verhuizing." Votex Bison produceert onder andere elektrische 4 weg zijladers, elektropallettrucks tot een hefvermogen van 40.000kg en stapelaars zowel handbediend, radiografisch als automatisch geleid.

 

Verband

Het merk Votex-Bison valt onder de Ecology Group, dat op haar beurt weer onderdeel is van Citadel Industries. De bedrijven die hiertoe behoren, produceren en verkopen wereldwijd machines, installaties en componenten voor de sectoren (wegen-)bouw, grondverzet en overslag, landbouw, landschapsonderhoud, logistiek (materials handling), automobielindustrie en raffinage.

 

Profielschets

Haico Blom is afkomstig van het huidige Votex-Bison. Hij heeft vele jaren ervaring in de Intern Transport branche met als specialisatie elektrische aangedreven Intern Transport voertuigen voor binnen en buiten toepassingen, die naar specifieke wensen van klanten worden aangepast. Hans van Lierop is directeur eigenaar van, Van Lierop in Heeze. Van Lierop is als toeleverancier al 50 jaar gespecialiseerd in constructie en plaatwerk bewerking in combinatie met engineering en modulebouw. De engineering en productie van de bestaande Votex-Bison producten vindt al geruime tijd voor een groot deel plaats bij Van Lierop in Heeze (Nbr.).

 

 

Reageer op dit artikel