nieuws

Arbeidsinspectie pakt ‘gevaarlijke’ heftrucks aan

Warehousing

De Arbeidsinspectie gaat dit jaar op grote schaal controleren in magazijnen, bij distributiecentra en groothandels om het grote aantal ongelukken met heftrucks terug te dringen. Jaarlijks vallen gemiddeld vijf doden na een ongeval met een heftruck tijdens het werk en melden zich nog 1700 slachtoffers op de spoedeisende hulp.

Arbeidsinspectie pakt ‘gevaarlijke’ heftrucks aan
Gevaarlijk werk met heftrucks anagepakt

De Arbeidsinspectie maakte dit woensdag bekend. De afgelopen jaren is volgens de inspectiedienst ondanks allerlei inspanningen het aantal arbeidsongevallen met heftrucks, ongeveer tweehonderd meldingen per jaar, niet gedaald. Ongevallen met heftrucks staan in de top-4 van ongelukken op de werkvloer met grote gezondheidsschade voor werknemers.

 

Inspectie op terreinen

Tot eind dit jaar wordt op grote schaal geïnspecteerd op terreinen waar met heftrucks wordt gewerkt. Daarbij zal de Arbeidsinspectie er ook op letten of de chauffeurs niet in strijd met de regels anderen laten meerijden op de heftrucks. Verder bepleit de inspectiedienst het gebruik van elektrische heftrucks om de dieseluitstoot in binnenruimten te verminderen.

 

Bron: ANP

Reageer op dit artikel