nieuws

Schuitema bouwt nieuw distributiecentrum in Raalte

Warehousing

Eindelijk is het Schuitema gelukt om een geschikte locatie te vinden voor de bouw van een nieuw distributiecentrum in Raalte. De supermarktorganisatie heeft voor de geplande bouw op bedrijventerrein De Zegge VI een kavel van zes hectare aangekocht.

Schuitema bouwt nieuw distributiecentrum in Raalte
Schuitema heeft nieuwe dc locatie gevonden in Raalte.

Vanuit het nieuwe pand zullen voornamelijk de versproducten aan de C1000 winkels worden geleverd. De houdbare producten blijven opgeslagen in het bestaande dc van Schuitema in Raalte.

 

Twee locaties

De reden voor het realiseren van dit nieuwbouwproject is dat de huidige versnipperde logistieke activiteiten in Raalte nu samengebracht worden op straks de nieuwe en de bestaande locatie.

 

Lange zoektocht 

De supermarktorganisatie is al een aantal jaren op zoek geweest naar een geschikte nieuwbouwlocatie in Raalte. Het nog aan te leggen bedrijventerrein De Zegge VII was geruime tijd in beeld, maar ook de spoorzone in de Overijsselse gemeente. Schuitema heeft zelfs even overwogen om naar Apeldoorn of Deventer te verhuizen. 

 

Start bouw

Schuitema dient in het eerste kwartaal van dit jaar de bouwvergunning in. Na goedkeuring zal medio 2009 begonnen worden met de nieuwbouw. De geplande oplevering is in 2010.

 

Reageer op dit artikel