nieuws

Nedac Sorbo schaft uniek opslag- en consolidatiesysteem aan

Warehousing

Non-food leverancier Nedac Sorbo in Duiven heeft een opdracht verstrekt aan Vanderlande Industries uit Veghel en RSW IP uit Duiven voor de levering van een high end opslag- en consolidatie systeem met een automatische palletiseer machine voor zowel dollies, rolcontainers als pallets. De oplevering is 2e helft 2009.

Nedac Sorbo schaft uniek opslag- en consolidatiesysteem aan
MLS Spider RSW

Dit nieuwe systeem komt ter vervanging van de in 1998 geleverde sorter van Witron. Door aquisitie en autonome groei in de afgelopen jaren is de capaciteit van de bestaande sorter volgens logistiek directeur John Jansen van Nedac Sorbo onvoldoende geworden. De aanschaf van het nieuwe systeem leidt volgens hem tot efficiënter afhandeling en verzendklaar maken van de dagelijkse orderstroom.

 

Ongezien

John Jansen heeft het systeem op papier gekocht. Demonstratieopstellingen van de gecombineerde machines bestaan namelijk niet. De leveranciers en Jansen zijn er allemaal van overtuigd dat het een succes gaat worden.

 

Twee delen

De nieuwe machine bestaat uit twee delen, een consolidatiesysteem (Quickstore HDS) voor bakken en dozen van Vanderlande Industries en een automatisch palletiseer systeem voor gemixte dozen en bakken op dollies, rolcontainers en pallets. Deze MLS Spider (Mixed Load Stacker, zie bovenste foto) is een volautomatische mixed palletizer van RSW met een hoge verwerkingscapaciteit. Hiermee zijn gemixte producten op alle soorten dragers geheel automatisch en met hoge snelheid (>2200 p/uur)  te stapelen.

 

SKU

Met de Quickstore HDS (zie onderste foto) zijn goederen in het magazijn optimaal bereikbaar voor allerlei distributieprocessen. Het verbetert de productiviteit door de hoeveelheid handmatig werk tot het minimum te beperken. Daarom is het volgens Vanderlande een ideaal systeem voor situaties waarin regelmatig relatief grote aantallen SKU’s (voorraadeenheden) moeten worden aangeroepen. Het systeem kan een doorvoercapaciteit van 1.000 bakbewegingen per uur per gang bereiken. Doordat de Quickstore HDS modulair en schaalbaar is, kan het systeem worden toegepast in nagenoeg alle orderverzamelprocessen en werkomgevingen.

 Samenwerking

Overige participanten in het project zijn: MCA (Motion Control Automation) uit Varsseveld, Nijsten Logistic Solutions uit Maastricht, Lalesse Europe uit Doesburg, Apollo VTS uit Coevorden en Multiscience uit Hoya, Duitsland. Het gezamenlijke project wordt als één team gerealiseerd.

 

Naschrift

Vanderlande heeft de oorspronkelijke naam Variostore een tijdje geleden aangepast in Quickstore. Dit geldt zowel voor de HDS als de miniload productfamilie.

Reageer op dit artikel