nieuws

Nacco schrapt 38 banen in Nijmegen

Warehousing

Heftruckfabrikant Nacco in Nijmegen schrapt 38 banen. Circa 20 mensen krijgen ontslag aangezegd, de andere helft vertrekt via natuurlijk verloop. Dat heeft het voltallige personeel, vierhonderd werknemers, vrijdag te horen gekregen, meldt dagblad De Gelderlander

Nacco schrapt 38 banen in Nijmegen
Nacco ontslaat 38 personeelsleden

Nacco, bekend van de merken Yale en Hyster, heeft last van de economische crisis. Het bedrijf zag de omzet met 30 procent teruglopen in vergelijking met vorig jaar. In de afgelopen maanden is al afscheid genomen van zestig uitzendkrachten.

 

Werktijdverkorting

De heftruckfabrikant gaat ook werktijdverkorting aanvragen. "Want er zijn nog geen signalen dat de markt zich gaat herstellen", meldt een woordvoerder van de heftruckproducent. Nu voldoet Nacco nog niet aan de eisen die hiervoor gelden.

 

Rigoureuze maatregel
Vakbondsbestuurder Jan Verhoeven (FNV) zegt verbaasd te zijn over de in zijn ogen rigoureuze maatregel.  "Ik snap wel dat er iets moet gebeuren, maar ik weet dat de orderporteuille tot eind vorig jaar goed was. Ze konden het werk gewoonweg niet aan. Het komt me wat vreemd voor. "

 

Investeren scholing
Verhoeven gaat de directie voorstellen om het personeel te scholen tijdens de zogenoemde ‘leegloopuren’ "Ik wil ook winstcijfers zien voor ik akkoord ga met de reorganisatie. Het is tijdenlang uitstekend gegaan bij Nacco. Het lijkt me dat de financiële positie wel toelaat dat het bedrijf in scholing investeert."

 

Wereldspeler
Nacco is met een jaaromzet van 360 miljoen een van de grootste heftruckproducenten op de wereldmarkt. Klanten zijn bouw- en staalbedrijven en havens. Containerhandling is een van de belangrijkste markten. Volgens de zegsman van Nacco worden er nu minder goederen verscheept en overgeslagen. Over een paar weken horen werknemers wie ontslag krijgt .

 

Reageer op dit artikel