nieuws

MotracLinde verkrijgt ‘Defensie certificering

Warehousing

MotracLinde heeft onlangs het AQAP 2130 certificaat behaald. De AQAP (Allied Quality Assurance Publications) kwaliteitsrichtlijnen zijn van toepassing op organisaties die producten of onderdelen ontwerpen, ontwikkelen en produceren voor de defensie industrie.

MotracLinde verkrijgt ‘Defensie certificering
MotracLinde Defensie

"Een belangrijk voordeel van de AQAP voor ons is dat de rechten van de toezichthouders, zoals de toegang en inzage in het kwaliteitsproces gedetailleerd zijn vastgelegd", stelt Carolus Borst, toezichthouder van het Ministerie van Defensie. "AQAP’s zijn gebaseerd op de ISO-norm en bevatten aanvullende eisen op het gebied van configuratiemanagement. Daarbij stelt het kwaliteitsprogramma hogere eisen aan de aantoonbaarheid van kwaliteits-beheersing. Aan garantie hebben wij niets. Wij moeten beschikken over goed materieel dat direct inzetbaar is"

 

Preferred Supplier

Sinds een jaar is MotracLinde preferred supplier van heftrucks voor het Ministerie van Defensie. Het leveringscontract omvat drie jaar. De eisen die Defensie daaraan stelt, zijn doorgaans gebaseerd op internationale standaarden zoals de ISO-standaard, maar ook op standaarden die binnen de NAVO worden gehanteerd zoals de AQAP. Deze worden met name toegepast in geval van producten voor specifieke militaire doeleinden. In dezelfde periode heeft MotracLinde ook het VCA** certificaat behaald en de ISO 9001 certificering geprolongeerd. Alle audits werden uitgevoerd door TÛV Nederland.

Reageer op dit artikel