nieuws

Kion bundelt krachten met Baoli

Warehousing

Na maandenlange speculaties en ontkenningen sluit de Kion-groep toch een joint-venture met de Chinese heftruckproducent Baoli. Kion Baoli Forklift gaat vanuit Jiangsu heftrucks produceren en wereldwijd vermarkten in het lagere prijssegment, aldus Forkliftaction.com

Kion bundelt krachten met Baoli
Baoli

De Kion groep (Linde, Still en OM) heeft een 60 procent belang in de nieuwe onderneming. Kion Baoli is sinds 16 januari operationeel en heeft een bestaand dealernetwerk in meer dan veertig steden in China. Baoli produceert zelf verbrandingsheftrucks (diesel en LPG) en elektrische vorkheftrucks met hefcapaciteiten van 1 tot 10 ton. De helft van de bedrijfsomzet komt uit de export van vorkheftrucks naar Azië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika.

 

Gordon Riske

CEO Gordon Riske van de Kion-groep verwelkomt Baoli in de Kion groep. "Baoli biedt een grote toegevoegde economische waarde aan onze merkenportfolio", verklaart Riske. "Dit is van groot belang voor onze positie in wereldwijde groeimarkten. De integratie van Baoli maakt de Kion groep tot de grootste internationale heftruckproducent in China. De joint-venture zal onze wereldwijde concurrentie positie aanzienlijk versterken." Managing director Hui Yin van Baoli en tevens de nieuwe General manager van Kion Baoli verheugt zich op de samenwerking met Kion en deelt de visie van Riske.

 

Samenwerkingen

In China zal Baoli nauw gaan samenwerken met het reeds bestaande dealer netwerk van Linde. Daarnaast zullen de reeds bestaande Linde en OM productie bedrijven in China met Baoli worden samen gevoegd. In de komende maanden zullen de ingenieurs van beide bedrijven werken aan de ontwikkeling van een aantal nieuwe producten. Voor de Nederlandse markt zal KION Baoli, zoals het merk nu officieel heet, door Itolang vertegenwoordigd worden.

 

 

 

Bron: Forkliftaction.com

Reageer op dit artikel