nieuws

Innovatieprijs voor automatisch magazijn Haluco

Warehousing

Het grotendeels geautomatiseerd dc van handelsvereniging Haluco en telersvereniging Best Growers Benelux heeft de AGF-Innovatieprijs 2009 gewonnen. Haluco krijgt de prijs omdat het door Westfalia geleverde systeem een voorbeeld is voor de totale AGF-sector. De prijs is uitgereikt tijdens het AGF-Debat.

Innovatieprijs voor automatisch magazijn Haluco
Haluco wint AGF-Innovatieprijs voor het geautomatiseerde dc in Bleiswijk

 

Haluco heeft in het dc in Bleiswijk niet alleen de opslag, maar ook de in- en uitslag grotendeels geautomatiseerd. De vrachtauto’s worden nog wel handmatig gelost met elektropallettrucks, maar direct daarna worden de pallets op conveyors gezet.

 

Crossdocking

Twee traversewagens zorgen voor het transport naar de verpakkingsafdeling of het automatisch hoogbouwmagazijn. Als er sprake is van crossdocking, worden de pallets met behulp van de traversewagens direct doorgezet naar het juiste dock.

 

De lading voor vrachtauto’s wordt klaargezet op twee parallel opgestelde conveyors. Ook hier weer is alleen een elektropallettruck nodig om de laatste meters richting de vrachtauto te overbruggen.

 

Eerste AGF-dc

Het dc van Haluco is in 2006 ingericht door de Duitse magazijninrichter Westfalia en op 10 maart 2007 officieel geopend. Het is één van de eerste AGF-dc’s in Nederland dat in zo’n grote mate geautomatiseerd is.

 

Haluco kreeg van de jury de voorkeur boven tuinbouwinformatiecentrum Tomato World en het marketingconcept Paddestoelen Geheimen van Banken Champigons. De jury bestaat uit de Vakblad AGF – M/V’s van het jaar.

 

Bekijk ook de film op film op www.degroentenfruit.nl.

Reageer op dit artikel